“Sort vand” af Patrick Leis

sort vand


Titel: Sort vand
Forfatter: Patrick Leis
Udkom: 2012
Sider: 232
Forlag: Facet


duo 4½


 

 

 

’Sort Vand’ er både uhyggelig, spændende, dragende, svær at ligge fra sig, og helt igennem fantastisk. Jeg har glædet mig til at læse denne bog, lige siden jeg fik den, og jeg kan love for, at den er værd at læse.


streg

Resumé

De tre venner, Laura, Mike og Adrian, opdager en dag noget mærkeligt i vandet. Det ligner olie, men til deres forfærdelse kan det bevæge sig – bevæge sig efter føde.

Den sorte pøl er på vej mod Barsø, og den har ikke tænkt sig at stoppe før alt levende på øen er spist.
Laura, Mike og Adrian prøver desperat at advare folk, og få dem i sikkerhed, men vil nogle tro på dem?

streg

Anmeldelse

Jeg har glædet mig til at læse ’Sort vand’ lige siden jeg fik den ind af døren, men besluttede alligevel at gemme den. Nu efter at have læst den, ved jeg slet ikke hvad jeg skal sige, for hold da op! Sikke en bog.

Vores forfatter Patrick Leis, forstår virkelig at holde læseren fanget!
Bogen er ikke inddelt i kapitaler, men mere i afsnit, og hver gang et afsnit slutter, er det næsten altid med en cliffhanger. Dette forhindrer virkelig læseren i at lægge bogen fra sig.

Bogen er fuld af beskrivelser, der er med til at skabe en uhyggelig stemning, og som læser kunne man aldrig vide, hvem der ville overleve. Det sorte vand er efter alle beboerne på Barsø, og selv indenfor kan ingen vide sig sikker.   

Bogen fangede mig virkelig hurtigt på grund af de mange cliffhanger, og jeg læste den på få dage. Jeg er virkelig imponeret over bogen, og ville næste ønske jeg kunne “glemme” den, så jeg ville kunne læse den for første gang igen.

Nu vil jeg selvfølgelig ikke afsløre slutningen, men jeg må indrømme at slutningen var et kæmpe plottwist, og jeg sad fuldkommen lamslået tilbage, for det havde jeg alligevel ikke set komme.

Hvis du elsker spændende gyserbøger, hvor ingen kan vide sig sikker, og hvor det næste dødsfald kan ske når som helst, så er ’Sort vand’ måske noget for dig.

Jeg må dog indrømme at hvis man enten er sart, eller måske ikke er så gammel, er denne bog ikke for en, da beskrivelserne i bogen måske godt kan blive for meget for især yngre læsere. Jeg vil nok sætte en grænse på omkring 13 år.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *