“Stenløvens brøl” af Sidsel Sander Mittet

Stenløvens brøl

Originaltitel: Stenløvens brøl
Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Serie: Krøniken om Morika
Genre: Fantasy, ungdomsbog

Sider: 462
Forlag: Facet
Udgivelsesdato: 9. februar 2018
DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Facet for anmeldereksemplaret.

Det var super dejligt at komme tilbage til ’Morika’ universet, og Itua og Aatons historie. En afslutning jeg synes sad lige i skabet, og som var utroligt spændende!

streg

Resumé

Hilaerne er ved at blive slået af morikanerne og den brutale Iton, som står i spidsen sammen med Oryndro. De er splittet af interne stridigheder, og midt i konflikten står Itua og Aaton. De har ikke længere mulighed for at flygte, men bliver nødt til at se, om de kan få et samarbejde på benene mellem hilaerne og de slægtsløse, men det er svært, når traditionerne er så vigtige for hilaerne. Aaton og Itua har hver deres rolle i kampen, men vil de slå morikanerne, når det gælder, og kan de få hilaerne til at kæmpe?

streg

Anmeldelse

Jeg havde egentlig lidt dømt ’Krøniken om Morika’ til at være en trilogi, som jeg ikke blev så opslugt af. Her i ’Stenløvens brøl’ blev der dog vendt helt op og ned på det, og jeg var bare bundet til siderne, der vendte sig helt af sig selv. Der var masser af nervepirrende spænding, et spirende håb og et brændende ønske for, at vores venner ville klare sig og overleve kampen.

Der kom rigtig mange følelser op til overfladen, da jeg læste ’Stenløvens brøl’, og jeg følte virkelig, at jeg kom tættere på karaktererne i denne her bog. Det får mig dog til at tænke på, at jeg måske ikke har været ordentlig til stede i den foregående bog. Derfor ved jeg også, at jeg kommer til at genlæse serien igen, da jeg både fik lyst til at læse ’Morika’ serien igen, men også til at starte ved begyndelsen med ’Krøniken om Morika’.

Jeg kan virkelig godt lide Itua og Aaton, men de andre karakterer begyndte også at kravle ind under huden på mig. Derfor var det også virkelig hårdt at læse om de situationer, som de kommer ud for undervejs, og jeg kunne virkelig føle deres frustrationer. Sidsel Sander Mittet er rigtig god til at gøre karaktererne levende, ved at give dem nogle kickass personligheder, så selvom man har et stort persongalleri, så var det alligevel nemt at adskille dem.Da jeg stadig manglede at læse de sidste 50 sider, havde jeg ingen idé om, hvordan historien ville slutte for Itua og Aaton. Jeg kunne slet ikke forestille mig, hvordan serien ville blive sluttet af, med det sted, hvor vi var i handlingen. Sidsel Sander Mittet fik dog lavet en slutning, som jeg synes, sad lige i skabet og som bare passede rigtig godt ind.

Lige nu glæder jeg mig bare til at læse bøgerne forfra, hvor jeg kan læse dem uden pause, da jeg så tror, at historien vil sætte sig endnu mere fast hos mig. I hvert fald kan jeg kun anbefale både ’Krøniken om Morika’ og ’Morika’ til alle fantasihungerende læsere, men umiddelbart vil jeg anbefale, at man læser ’Krøniken om Morika’ først, selvom ’Morika’ også præsenterer universet rigtig godt. Jeg tror bare, at hele historien vil hænge sammen på en helt anden måde, hvis man gør det sådan.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *