“Tarzan” på Fredericia Teater

Tarzan

Tak til Fredericia Teater for pressebilletter.

Vi var spændte og forventningsfulde, da vi skulle ind og se ’Tarzan’ i Fredericia Teater.

s

Hvor: Fredericia Teater
Spilleperiode: 5. oktober til 9. december. OBS: Tirsdag-søndag (indtil videre)

Pris: Mellem 198,- kr. til 548,- kr. + gebyr og tillæg, alt efter hvor man sidder henne
Spilletid: Ca. 2 timer og 20 minutter (heraf er 20 min. til en pause)
Skuespillere: Kim Ace Nielsen, Bjørg Gamst, Maria Skuladottir, Diluckshan Jeyaratnam, Teit Samsø, Anders Bircow, Jacob Prüser, Albert Mahesh Witthoff Groth, Carl-Emil Krogh Nielsen, Kenneth Alrøe Okotle, Esben Kjærsgaard Hjeresen og Arthur Ditlev Wadstrøm.

Musicalen kommer også til København og Aarhus.


s

Resumé

Tarzan er historien om, hvordan et menneskebarn bliver adopteret af en hungorilla og vokser op i regnskoven i Vestfrika, efter at have mistet sin mor og far til den farlige leopard, som også tog gorillaens unge. Da andre mennesker kommer til regnskoven med båd, for at forske gorillaer og blomster, står Tarzan for første gang ansigt til ansigt med sin egen art.

s

AnmeldelseSkrevet af Anne Mette Bach Jeppesen

Jeg var utroligt spændt på at se ’Tarzan’ i en musical udgave, og med det ry, som Fredericia Teater efterhånden har fået, var jeg slet ikke i tvivl om, at de kunne varetage opgaven. Allerede inden musicalen gik i gang, var jeg imponeret over sceneopbygningen! Ikke nok med, at scenen var virkelig flot udført og udsmykket, så var den blevet udvidet med en gangbro i samme højde som balkonen, hvilket dog medførte, at når man sad nedenunder, kunne man ikke rigtig se, hvad der foregik deroppe. Til gengæld må det have været fedt for dem, der havde pladser deroppe.

Da jeg så programmet med billederne fra musicalen, havde jeg lidt svært ved at forstå gorillaernes udklædning, men da jeg så så det udført på scenen, gav det pludselig virkelig god mening, den måde de var udsmykket på. De var også utroligt troværdige i rollerne som gorillaer, med den måde de gik på og svang sig i lianerne. Jeg kunne dog godt føle i perioder, at der skete lidt for meget på scenen, til at jeg kunne holde øje med det hele, og havde svært ved at finde ud af, hvor mit fokus skulle være henne.

Både skuespillerne, akrobaterne og orkesteret gjorde det afsindigt godt, og selvom der var et teknisk problem, som midlertidig satte en stopper for handlingen, fyldte det ikke noget i det store billede. De skuespillere, der imponererede mig mest var Kim Ace Nielsen, som Tarzan, Bjørg Gamst, som Jane og Maria Skuladottir, som Kala, selvom jeg også var sindssygt imponeret over Diluckshan Jeyaratnam, der spillede Terk og Anders Bircow, som professor Porter. Det er virkelig et stjernecast, Fredericia Teater har fået fat i!

Jeg kunne godt lide, at der blev tolket lidt på Disney udgaven af ’Tarzan’, og at Jane er mere nysgerrig på kroppen, og hvad der sker med den, så det var en lidt mere erotisk fortælling vi fik, uden at det blev overdrevet, eller tog for meget fokus fra selve historien. Hun var også god til at ramme Jane fra Disney udgaven spot on! Akrobaterne var virkelig afsindigt dygtige til at lave alle deres numre i luften, og efterlod mig med en wow følelse ved at iagttage dem. Sangene sad lige i skabet, og min yndlingsscene med sang fra ’Tarzan’ filmen var også med i musicalen, så det var helt perfekt!

Jeg fik ikke så mange gåsehudsfremkaldende oplevelser, som jeg har fået i nogle af de andre musicals, Fredericia Teater har opført, men alligevel er jeg mildt sagt imponeret! Af samme grund var jeg i tvivl, om jeg skulle give 5 eller 5,5 stjerne, men i hvert fald er der ikke andet at sige, end at Fredericia Teater har formået at levere endnu en pragtpræstation, der tryllebinder publikum! Jeg har den største lyst til at se den igen, fordi jeg tror, at jeg anden gang vil få endnu mere med, af alt det der foregik på scenen, og derudover ville jeg bare nyde at gense den. Det er faktisk lidt ærgerligt, at man ikke kan købe musicals på film, når musicalen ikke kører længere, så man kan se den igen og igen. Til sidst er der kun at sige, at du godt kan glæde dig til at se den, hvis du allerede har skaffet billetter, og ellers se at få det gjort – du vil bestemt ikke fortryde det!


Anmeldelse – Skrevet af Marie Lorentzen

Der er ingen tvivl om, at jeg har været glad for at se forestillinger fra Fredericia Teater. Der er noget magisk over dem, i form af skuespillerene og sceneopsætningen, så mine forventninger var nok rigtig høje, og jeg glædede mig virkelig meget til at se, hvordan man ville tage udfordringen op, med at få skuespillerene til at ligne gorillaer. Men jeg må desværre sige, at mine forventninger ikke helt blev mødt. Der var helt sikkert nogle fantastiske ting, som var fede ved forestillingen, men der var også ting, som ikke helt fungerede for mig.  

De fantastiske ting var uden tvivl skuespilleren, Kim Ace Nielsen, som spillede Tarzan. Han gjorde det virkelig godt, og havde en super god indlevelse i rollen. En anden skuespiller, som jeg gerne vil fremhæve er Ander Bircow, som spillede Janes far. Han gjorde det også super godt, og var rigtig god til at komme med nogle sjove replikker, som fik mig til at grine i løbet af forestillingen. En anden ting, som jeg blev meget imponeret over var simpelthen, hvad alle skuespillerne og akrobaterne kunne med deres kroppe, når de var oppe i snorene, hvor det så ud til, at de nogle gange ikke havde sikkerhedsbælter eller lignende på. Det var yderst imponerende, og jeg kunne ikke lave andet end at følge deres flotte bevægelser.

Dette blev dog også en af tingene, som ikke fungerede særlig godt for mig – nemlig sceneopsætningen. Jeg følte, at der skete alt for meget, og at det derfor blev meget rodet. Mange gange var der simpelthen for meget, som man skulle følge med i, som jeg ikke syntes var muligt, og jeg kunne derfor ikke rigtig koncentrere mig helt omkring sangen eller handlingen, som skulle have været i højsædet. Jeg må indrømme, at jeg desværre også følte, at forestillingen blev en smule langtrukken. Der var nogle scener med nogle af sangene, som blev trukket for langt, og det gjorde, at jeg sad og trippede lidt for, hvornår vi kom videre, på trods af at forestillingen endda var kortere end nogle af de andre forestillinger, som Fredericia har vist.s

amAM DUOSkrevet af Marie Lorentzen og Anne Mette Bach Jeppesen. Billederne er taget af Søren Malmose.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *