“Tegnet” af Kelley Armstrong

Tegnet

 Titel:Tegnet
Serie: Mørkets Oprør
Original titel: The Gathering
Forfatter: Kelly Armstrong
Oversat af: Nete Harsberg
Udkom: 2013
Sider: 332
Forlag: Carlsen
duo 4½

 

 

 

 

“Tegnet” er en velskreven og spændende bog, hvor man følger pigen Maya som må indse at hun ikke bare er et almindeligt menneske.

streg

Resumé

Maya bor sammen med sine forældre i Salmon Creek. Et lillebitte samfund, hvor alle kender alle. Byen er langt fra altting, men det genere ikke Maya, hun fortrækker alligevel at bruge alt sin tid i skoven og sammen med dyrene. Dog er alt ikke som det skal være i den lille by. For et år siden druknede skolens elitesvømmer og Mayas bedsteveninde i en helt rolig sø, og Maya kan ikke acceptere at det bare var en ulykke.

På den anden side er Maya også ved at udvikle følelser for skolens nye fyr Rafe. Problemet er bare at Rafe er en badboy og en player som man burde holde sig fra. Rafe har dog sin egen grund til at ville være sammen med Maya, han leder nemlig efter en helt speciel pige, og noget tyder på, at Maya er den pige.

 

streg

Anmeldelse

Efter at have læst Kelly Armstrongs ”Mørkets Kræfter” – serie, blev jeg meget glad da jeg fandt ud af, at ”Mørkets Oprør” også ville blive oversat. Jeg er rigtig glad for hendes andre bøger, dog vil jeg sige, at den første bog ”De dødens kald” ikke er halv så god som resten, så hvis du gav op efter 1’eren, så skynd dig at tage fadt i den næste bog, for jeg kan love for at 2’eren og 3’eren er meget bedre!

Så mine forventninger var egentlig ret høje da jeg begyndte på ”Tegnet” som er den første bog i ”Mørkets Oprør” – serien. Jeg tror jeg forventede den samme spænding og action som i ”Mørkets Kræfter” men sådan er bogen slet ikke, faktisk er den meget stille og rolig, og handler egentlig om, hvordan vores hovedperson Maya, prøver at finde ud af hvem hun egentlig er, og hvad der skete med hendes veninde Serena.

Der er i forhold til ”De dødes kald” næsten ikke noget overnaturligt i bogen, men det gør på ingen måde bogen dårligere! Den er stadig utrolig spændende, og jeg nød virkelig at læse den.

Alene beskrivelserne i bogen, var nok for at få mig til at læse videre. Jeg elsker at Maya lever i denne natur-by, hvor der er skov til alle sider, og jeg elsker at hun har dette enestående forhold til dyrene. Jeg synes det var så hyggeligt at læse bogen, så selvom der ikke var så meget spænding og action før til sidst, så var jeg helt vild med bogen!

En anden ting som jeg også elskede, er Mayas forhold til sine forældre. Hun kommer tit med nogle kommentar som let kan få en til at sidde og smile, og endda grine. Der findes så mange ungdomsbøger hvor forældrene og den unge altid skal være uvenner og hvor der altid skal være en masse drama, men i ”Tegnet” har Maya og hendes forældre et helt særligt bånd, og jeg elskede virkelig at læse de scener.

Maya har mistet sin bedsteveninde, og noget tyder på at det ikke var et uheld. Hende og hendes bedsteven Daniel, prøver at finde nogle svar omkring Serena, og samtidig snuser der også en jonalist rundt i den lille by, og Maya og Daniel har en fornemmelse af, at hun ved noget om Serenas død.
Maya har dog også andet at tænke på, for mod sin vilje er hun ved at blive forelsket i Rafe – hvilket er det sidste hun behøver lige nu.
Det var virkelig spændende at læse om, for man føler virkelig at Maya og Rafe er det perfekte par, og at de bare skal være sammen, men selvfølgelig skal det ikke være så let.
Maya og Rafe kommer ud for lidt af hvert, og Maya finder ud af at Rafe, ikke helt er den hun troede han var, og hun bliver i tvivl om hans følelser for hende overhovedet var ægte.

Selvom jeg savnede det overnaturlige en gang i mellem, er bogen stadig utrolig god! Jeg havde virkelig svært ved at slippe bogen de sidste 40 sider, og lige nu glæder jeg mig utrolig meget til at læse videre. Slutningen minder meget om ”De dødes kald” som også slutter utrolig spændende! Man hungrer bare efter den næste bog i serien!

Kelly Armstrong har gjort det igen! Jeg er sikker på at denne serie, vil blive lige så godt som ”Mørkets Kræfter” og jeg har en god fornemmelse af, at 2’eren bliver fantastisk – den kan næste ikke blive andet! Historien er så spændende, og man ønsker virkelig bare at finde ud af mere og Maya og sandheden om hvorfor hun blev bortadopteret, og hvad der er sket med hende og Rafe.

 

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *