“Terkel – The motherfårking musical” i Tivolis koncertsal

Terkel musical

Tak til Langkjær Entertainment, Clemens og Live Nation for pressebilletter.

En gribende musical som får dine lattermuskler til at slå knuder på sig selv.

s

Hvor: Tivolis koncertsal
Spilleperiode: 14. februar til 31. marts. OBS: Onsdag-søndag

Pris: Mellem 195,- kr. til 665,- kr. + gebyr og tillæg, alt efter hvor man sidder henne
Spilletid: Ca. 2 timer og 20 minutter (heraf er 20 min. til en pause)
Skuespillere: Ruben Søltoft, Martin Brygmann, Adam & Noah, Lea Thiim Haarder, Clemens, Thomas Bo Larsen, Jakob Randrup, Henrik Launbjerg, Fie Damgaard-Lauritsen, Simon Nøiers og Kristine Yde.

Musicalen kommer også til Odense, Aalborg, Århus, Holstebro og Vejle.


s

Resumé

Terkel går stadig i 6.A sammen med sine klassekammerater Jason, Sten, Saki, Silas, Johanna og Dorit m.fl. Men tidsbilledet er flyttet til 2019. Offentlige besparelser og skolebørnenes daglige hærgen har gjort at Terkels skole, Kastanjevangen Skole, ikke er blevet istandsat, siden vi første gang mødte Terkel. Og den er altså noget faldefærdig. En dag i Arnes musiktime, hvor Terkel må nøjes med en triangel, spiller Jason en vild trommesolo. Jasons trommespil begrænser sig ikke kun til trommesættet, men fortsætter ud over lærerens skrivebord, væggen, skabet, vinduerne, instrumenterne, lamperne og en faldstamme. Alt med lyd i. Faldstammen, der er ligeså forfalden som resten af Kastanjevangen Skole river sig løs og rammer Terkel i baghovedet, så han besvimer.
Her starter Terkels mareridt, som vi kender det. Hvor han bliver hjemsøgt af dårlig samvittighed, skolens bøller, psykotiske veganere, Dorits spøgelse og endda sine egne forældre…

s

Anmeldelse

Forinden musicalen havde jeg sat mig ned for at gense ’Terkel i knibe’, så jeg følte mig rigtig klar til at komme ind og se musicalen. Da jeg var færdig med filmen, gik jeg rundt og spurgte mig selv, hvorfor det nu var jeg syntes det var en god idé at tage ind og se musicalen, når filmen fik mine tæer til at krumme så meget, at jeg var bange for, at de ville falde af. Det var derfor med et sug i maven, at jeg satte mig til rette i Tivolis koncertsal og ventede spændt.

Silas kommer på scenen, og begynder at forklare de forskellige regulativer for at opholde sig i Tivolis koncertsal. Han bliver afbrudt af Sten og Saki, som siger at vi skal videre med showet. Det afføder gode grin og starter en rigtig god stemning op. Silas forsætter dog lidt endnu med andre gode råd, som at huske at kigge sig for, når man går over vejen, indtil tæppet er ved at falde ned i hovedet på ham, og han løber ud. Lyset blev slukket, og det mest underlige freakshow begynder med Terkel, som får huden flået af. Så er man vel i gang med showet, og jeg kiggede lige en ekstra gang rundt for at tjekke, om det kun var mig som fandt det lidt underligt. Men lige så hurtigt som min forundring kom, lige så hurtigt forsvandt den igen, da ensemblet på scenen begyndte at synge og danse. Det gav utroligt god mening, når man lige er kommet sig over den bizarre start, og man skal selv se det for at forstå det. Scene slutter og lyset bliver slukket.

Martin Brygmann kommer så på scenen som Arne Nougatgren, og man bliver straks hevet tilbage til Terkels storhedstid. Martin Brygmann spiller forrygende som Arne, stemmen er lige i skabet, og selvom der kommer lidt bump undervejs, får han hurtigt styr på det og kommer med jokes, som kun Arne ellers ville kunne komme med. Salen runger hurtigt af latter og han får sågar et bifald efter en af sine jokes undervejs. 

Jeg var meget nervøs for, om de ville inkludere nogle af sangene fra ’Terkel i Knibe’, men heldigvis begynder ”Arne er for cool” at spille med et forrygende danseshow til. Nummeret minder utroligt meget om den rigtige scene fra filmen af, hvilket er meget imponerede, siden det er svært at gøre en tegnefilm efter på en scene, hvor der virkelig var skruet ned for rekvisitforbruget. Hele opsætningen er kun en stor beton kulisse, og så bliver der hentet rekvisitter ind, som det passer ind; hvilket faktisk fungere utroligt godt og holder en god stil.

Udover at inkludere numre fra ’Terkel i knibe’ har de også fået skrevet deres egne til stykket. Clemens viser virkelig hans evner som rapper til nummeret ”Jernrør”, og ingen andre end Sten og Saki fik salen så meget til at danse som til ”Militjær”. Folkene bag musicalen har virkelig forstået at få gjort godt brug af de ting, som virkelig spillede i ’Terkel i Knibe’.

Som der bliver nævnt i resumeet, så er stykket flyttet til år 2019 for at gøre det mere aktuelt. Man mærker det ikke hele vejen igennem, men bl.a. begreber som nøgenbilleder, blogger og instagram kommer op at vende på en grov og underholdende måde. Ligeledes kommer Saki med en utrolig underholdende joke om, hvorvidt man kun kan være almindelig, hvis man er hvid (Her snakkes der om kridt) og afslutter det med en fuck-finger til klasselæren Gunnar, som får hele salen til at knække sammen af grin. En meget aktuel scene, som alle i salen nok har mødt før.

Langt de fleste skuespillere spiller godt og synger fedt. Onkel Stewart var dog lidt rusten i første akt, men det kom han hurtigt over. Gud fader, alle skal have lov til at være nervøse, især hvis man spiller et kultikon som Onkel Stewart. Fede Dorit havde også en stemme som en engel og skabte en fantastisk kontrast til hendes selvmord, som virkelig var en god afslutning på 1. akt.

Selvom man er nødt til at klippe til i en opsætning som denne, så formår de virkelig at have meget med. De redigerer både i opsætningen af kendte sange og inddrager brudstykker fra andre film, herunder ’Ternet Ninja’. Hvis man forventer et smukt og perfekt stykke, så kan man godt gå hjem igen. Stykket her er for alle, store såvel som små og meningen er ikke, at man skal føle det som om man er på Det Kongelige Teater. Man er her for et godt grin og for at tage del i den grove humor, som Anders Matthesen startede op tilbage i 2001. Der kan både synges, danses og rappes, dog uden at de ville vinde en MTV- Award for det. Og sådan skal det sgu også være. Deres evne til at løfte stemningen i salen er der dog ingen som kan tage fra dem og for det fortjener de 6 stjerner. Mindre kan sgu ikke gøre det.


s

Skrevet af Ida Marie Mortensen. Billederne er taget af Miklos Szabo.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *