“The Grand Budapest Hotel” på DVD

The Grand Budapest Hotel

Titel: The Grand Budapest Hotel
Genre: Komedie 
Spilletid: 1 time og 36 minutter 
Udkom: 7. august 2014 
Skuespillere: Ralph Fiennes, Jude Law, Saoirse Ronan
Selskab: Paramount

DUO stjerner III

 

 

 

Jeg havde hørt meget om instruktøren Wes Andersons pudsige film, men havde aldrig selv haft fornøjelsen af et se en. ’The Grand Budapest Hotel’ er den første Wes Anderson film, jeg ser, og uden tvivl ikke den sidste.

Resumé

Portieren på The Grand Budapest Hotel Gustave H arver det kostbare maleri ”Dreng med æble” fra Madame Céline Villeneuve Desgoffe und Taxis (Madame D) – grevinde, fast hotelgæst og Gustaves elskerinde, men han er anklaget for mordet på hende. Gustave og hans tro ven og piccolo, Zero, flygter og tager maleriet med sig i flugt fra både politi og Madame Ds søns håndlangere. Deres stræben efter renselsen af Gustaves navn fører dem ud på et eventyr uden lige i mellemkrigstidens Europa.

Anmeldelse

Jeg havde aldrig set en Wes Anderson film før, men det har været en fejl fra min side. Jeg blev overrasket over, hvor smuk, morbid og morsom en film kan være på en og samme tid.
The Grand Budapest Hotel’ fremstår som en gammel film, men er ny og eksperimenterende. Hvert motiv er et stykke kunst i sig selv og ser mere vintage ud end en teenagers instagrambilleder. Wes Anderson kæler ikke for virkelighedens indlevelsesfølelse, men fantasien i dens rene form.
Velkommen til et absurd eventyr.

Ligesom titelhotellet bliver drevet frem og holdt kørende af den evige perfektionist Gustave, er det også denne karakter, der i høj grad driver filmen frem. Portieren spilles af Ralph Fiennes – skuespilleren, vi kender fra Harry Potter som Du-Ved-Hvem.
Fiennes spiller manisk (hvilket passer fint til den forfængelige, liflige, særdeles underlige portier) og går ind i rollen med total indlevelse. I en scene siger Gustave farvel til den førnævnte myrdede grevinde. Han siger til hendes lig: “You’re looking so well, darling, you really are… they’ve done a marvelous job. I don’t know what sort of cream they’ve put on you down at the morgue, but… I want some..”
Gustave underholder sammen med resten af flokken af skæve eksistenser.

På trods af min fornøjelse over filmen og Andersons enorme sans for detaljer, spørger jeg alligevel lidt frækt – hvad vil Wes Anderson egentlig med sin film? Han har klædt sin film godt på og er så godt som klar til at lade den tage trinnet videre fra at være en komedie til en inspiration for beskueren.
Ikke desto mindre har han et kæmpe, blomstrende talent, og det kommer helt bestemt til udtryk i hans skøre, men elegante film ‘The Grand Budapest Hotel’.

josefine

Skrevet af Josefine Mariendal Huus


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.