“The Greatest Showman” på Blu-ray

the greatest showman

Original titel: The Greatest Showman
Genre: Drama, Musical

Spilletid: 1 time og 45 minutter
Skuespillere: Hugh Jackman, Zac Efron og Keala Settle

Filmselskab: 20th Century Fox
Udgivelsesdato: 17. maj 2018

duo 4½

 

Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret.

’The Greatest Showman’ var en film som indeholdt et godt budskab med et fedt show, god musik og vidunderlige skuespillere.

streg

Resumé

P. T. Barnum vil gerne skabe noget med sit liv og give sin kone det liv i luksus, som han altid har drømt om at give hende. Han narrer derfor banken til at give ham et lån, som han bruger på at købe et museum. Et museum fyldt med voksfigurer. Han finder dog hurtigt ud af, at der mangler noget levende. Han begynder derfor at samle alle landets særlinge på et sted, nemlig i hans museum. En snobbet anmelder skriver en dårlig anmeldelse af museet, hvori det bliver kaldt et Cirkus. Dette synes Barnum lyder godt, og bliver inspireret til at skabet en succesfuldt show med sang, dans og trapezkunst.

streg

Anmeldelse

Da jeg først så en trailer på ’The Greatest Showman’ vidste jeg, at jeg skulle se den, både på grund af universet og skuespillerne. Jeg vidste ikke så meget om fortællingen fra traileren, så jeg var egentligt meget spændt på, hvad jeg ville opleve, og hvilken historie den ville vise. En ting, jeg ikke helt havde forventet, var at det var en musical. Så jeg blev overrasket, da intro scenen starter med Hugh Jackman som synger. Jeg er normalt ikke særlig vild med musicalfilm, fordi jeg synes sangene er et forstyrrende element. Men jeg må indrømme, at jeg var faktisk glædeligt overrasket over ’The Greatest Showman’.

Grunden til at jeg tror, at jeg ikke var så meget imod denne musical, er at der var en god fortælling bag filmen. Vi møder P. T. Barnum, som vokser op i de fattige kår og forelsker sig i Chartiy. Han vil gerne give hende det smukke liv, med luksus og penge og han giver ikke op. Derfor kommer han på idéen med et museum, men det går ikke så godt, før han finder ud af, at han mangler noget ekstraordinært. Han finder derfor frem til uønskede og specielle individerne i verden, som skal hjælpe ham med at skabe et show. Her får han dem til at føle sig smukke og ønsket, selvom at befolkningen stadig er afventende overfor dem og P. T. Barnum begår også fejlen, som så mange andre. Han vil nemlig have mere, især når det går godt.

Så jeg følte helt sikkert, at filmen handler om, at man skal acceptere alle, lige meget hvad de kan, eller hvordan de ser ud, og man skal blive ved med at huske på sine venskaber, og ikke bare svigte lige så snart alt går godt. Dette lærer P. T. Barnum også på den hårde måde.

Skuespillerne Hugh Jackman, som spiller P. T Barnum, og Zac Efron, som spiller hans lærling, Philip Carlyle, gør det sindssygt godt og især overfor hinanden. De fremstiller et fedt show, og får sig levet rigtig godt ind i rollerne. De har også nogle gode sangevner, så det er rigtig fedt. Jeg synes egentligt, at ’The Greatest Showman’ har en rigtig god pointe, som den vil fortælle, men jeg synes alvoren i budskabet går lidt tabt i sangene, fordi der faktisk var rigtig mange sange. Jeg synes sagtens, at man kunne have skuret lidt ned for det, og samtidig have lavet et vildt fedt show, og gå amok med sangene der.

streg

 

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *