“The Hate U Give” af Angie Thomsen

The hate U give

Original titel: The Hate U Give
Forfatter: Angie Thomsen
Genre: Ungdomsroman
Sider: 382
Oversætter: Betty Frank Simonsen
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 14. september 2017

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen (Direkte link til bogen her. Læs mere om Angie Thomas her)

Jeg synes ‘The Hate U Give’ var en meget samfundsrelevant historie, som virkelig fangede mig. Både på grund af budskabet bogen bringer, og den kærlighed man når at opbygge til Starr og hendes familie.

streg

Resumé

Starr bliver en aften kørt hjem af sin ven Khalil efter en fest. En aften som ender grusomt galt, da de bliver stoppet af politiet, og Khalil bliver skudt og dræbt på stedet. Starr er den eneste, som har set det, og hun er meget i tvivl, om hun skal sige noget, fordi Khalils drab hurtigt bliver forsidehistorien og har en stor betydning for deres bydel, som ligger i ghettoen, da mange føler en for stor forskel mellem sorte og hvide. Starr selv går på en fin privatskole i forstaden blandt de hvide, og de har også deres mening om, hvad der skete den aften, og at Khalil selv var skyld i det. Starr er derfor fanget mellem 2 stoleben, hvor hun ikke ved, hvilken side hun skal stå på, eller hvad hun skal gøre eller sige, da det kan få store konsekvenser for hende og hendes familie.

streg

Anmeldelse

Jeg havde glædet mig meget til at læse ’The Hate U Give’, fordi der har været rigtig meget snak om den, og allerede da jeg læste om den første gang, tænkte jeg at det var et meget interessant emne, som den handlede om. Så jeg må indrømme, at jeg havde en del forventninger til bogen, men tænkte også, at med det kontroversielle emne, ville jeg ikke blive skuffet. Det synes jeg bestemt heller ikke, at jeg blev. Det eneste var, at jeg havde svært ved at komme rigtig i gang med bogen. Om det var på grund af min tidsprioritering, eller hvad der helt gik galt, så følte jeg selv, at jeg læste denne bog rigtig langsomt i starten, og det var først da jeg var over halvvejs, at jeg rigtig kom i gang. Men så vil jeg også sige, at historien sneg sig ind på mig.

En af grunden til at jeg tror, at historien var lang tid om at komme i gang, var fordi at jeg lige skulle ind på Starr som person og ind i universet, som vi møder, i forbindelse med tankegangen som hendes familie havde, og hvordan deres hverdag var, som ligger meget langt fra min egen. Men jeg må indrømme, at det fangede mig virkelig, og jo længere jeg kom ind i historien, jo bedre kunne jeg lide Starr og hele hendes skøre familie. Jeg havde helt lyst til at sætte mig i stuen sammen med dem og hygge mig sammen med dem. Jeg synes, forfatteren formår at sætte ord på mange af de forskellige tanker, som jeg selv havde i forbindelse med Starr, i hvad hun føler hele vejen igennem. Jeg kan rigtig godt lide, at der er en skildring af 2 forskellige verdener, og man kan se, hvor stor forskellen er i bogen. Det er på alle måder en bog, sætter mange ting til debat.

Det er helt sikkert også en af grundene til, at jeg synes man skal læse denne bog. Der har været meget i medierne om politidrab, hvor det er på grund af racen, at det er sket, eller bare i hele taget den racistiske verden med en masse fordomme, som mange har. Der findes fordomme på alle menneskegrupper og minoriteter, som bogen meget tydeligt forsøger at fortælle. Bogen ender egentlig meget åben, og så alligevel ikke, fordi alles hverdage går jo videre, og vi skal blive ved med at kæmpe hver dag, lige meget hvor man er henne i verden, og hvilken hudfarve man har. Så egentlig synes jeg faktisk, at bogen havde en perfekt slutning.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *