“The Maze Runner” på Blu-ray

The Maze Runner

Original titel: The Maze Runner
Genre: Science fiction, action
Spilletid: 1 time og 53 minutter
Udgivelse: 29. januar 2015
Skuespillere: Thomas Brodie-Sangster, Dylan O’Brien, Will Poulter og Kaya Scodelario.
Filmselskab: 20th Century Fox

DUO stjerner III

 

Efter at have læst bogen, som filmen er baseret på, var jeg rigtig spændt på at se, hvor meget filmen havde med fra bogen. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at der var stor forskel på bogen og filmen, og valgte derfor at adskille dem, så min filmoplevelse ikke blev dårlig.


streg

Resumé 

Thomas vågner op i en elevator, der kører op. Han kan ikke huske noget som helst – heller ikke sit navn. Da elevatoren stopper og dørene åbner, står en flok drenge og kigger ned på ham, og byder ham velkommen til ”Lysningen”. Et sted der er omkranset af fire høje stenvægge. De forsøger at finde en vej ud, men med en evig forandrelig labyrint, er det lettere sagt end gjort – især når de også er oppe imod ”Strafferne”.

streg

Anmeldelse 

Jeg blev heldigvis ikke alt for skuffet over ’The Maze Runner’, hvilket hovedsageligt skyldtes at jeg meget hurtigt blev enig med mig selv om, at se filmen uafhængig af bogen. Dette gjorde at jeg faktisk fik en meget fed oplevelse af at se den.

Dylan O’Brien der spiller Thomas har jeg før stiftet bekendtskab med i ’Teen Wolf’, hvor jeg synes han gør et super lækkert arbejde. Det formår han også at gøre her. Han virker meget overbevisende i rollen som Thomas, der er forvirret, usikker på sig selv og alle andre, og samtidig handlekraftig. Han har virkelig et talent for skuespil!

Effekterne og omgivelserne er også rigtig godt lavet, og virker meget realistiske, hvilket gjorde det nemt at leve sig ind i det der forgik på skærmen. Selvom jeg valgte at se på filmen som en selvstændig enhed, kunne de billeder, som bogen havde givet mig, ikke undgå at komme frem, og det var fedt at finde ud af, at for eksempel ”Strafferne” levede op til disse billeder.

Jeg kan helt klart anbefale andre at få set ’The Maze Runner’, men hvis du også kan lide at læse bøger, vil jeg dog mene at oplevelsen af filmen vil være endnu bedre, hvis du ser filmen før du læser bogen. Lige nu er de i gang med at filme fortsættelsen, så den kan vi i hvert fald se frem til at se! Heldigvis har de ikke valgt at stoppe denne serie, som jeg ellers ser oftere og oftere med andre serier. Så bare kom i gang med at se dette action prægede science fiction eventyr!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.