“The Mortal Instruments – Dæmonernes By”

tmi


Titel: “The Mortal Instrumenst – Dæmonernes By”
Genre: Action, Adventure
Sprog: Engelsk
Spilletid: 2 timer og 20 minutter.
Præmiere: 22/8 – 2013
Skuespiller: Lily Colins, Lena Headey, Jared Harris,Jamie Campbell Bower,
Selvskab: SF Film

duo 4½

 

“Dæmonernes By” er første bog i Cassandra Clares serie “The Mortal Instruments” og nu er bogen endelig kommet på film!
Jeg kan kun sige, at jeg elskede den!


streg

Resumé

Da Clary Frey ser en dreng blive myrdet på en klub, og opdager at hun er den eneste der kunne se mordet, bliver hun rodet ind i en fantastisk verden fuld af magi og overnaturlige skabninger.
Clary møder Jace, som er arrogant, farlige, og en fantastisk skyggejæger (Dæmon-jæger) . Clary opdager at verden langt fra er som den ser ud til, og da hendes mor bliver kidnappet af den onde Valentine vil Clary gøre alt for at redde hende

streg

Anmeldelse

Jeg er stor fan af Casandra Clares bøger ’The Mortal Instruments’ så jeg har glædet mig i en evighed til at se filmen ”Dæmonernes by ”. Det er et fantastisk univers, og jeg må indrømme at jeg var en smule nevøs for om filmen nu kunne leve op til bøgerne, da der er så meget handling i bøgerne. Jeg ved at det vil være næsten umuligt at korte bogen ned til acceptabel filmlængde, så da jeg  så filmen, var jeg forberedt på, at nok ikke alt ville være som i bogen. Nu efter at have set filmen, kan jeg sige at jeg har blandet følelser – dog flest positive

Jeg er meget overrasket over skuespillernes indsats, især Jamie Campbell Bower, som spiller Jace. I bøgerne har Jace en helt fantastisk personlighed, og han er en af de mest underholdende personer i bøgerne, og Jamie Campbell Bower lever efter mine meninger, helt op til rollen.
Lily Collins som spiller Clary, gør også et fuldkommen fantastisk arbejde, og formår at vide udviklingen med Clary på en realistisk måde gennem filmen.

Jeg synes at filmen generelt følger bogen ganske udmærket – dog måske i en lidt anderledes rækkefølge. Desværre synes jeg der er mange ting som man ikke får forklaret ordenligt, hvilket kan gøre det svært for ’ikke-fans’ at følge med i hvad der sker. Tit skete der ret mange ting på en gang, og de mange forskellige kampscener kunne til tider godt være forvirrende. Dog skal det siges, at fans af bøgerne vil elske det!

Personlig elskede jeg selv de vilde kampscener hvor vi ser skyggejægerne i action, og de væmmelige dæmoner som prøver at slå dem ihjel – her har filmen ramt helt rigtigt. Disse scener er virkelig lavet godt, og lever op til mine høje forventninger. Hvis man virkelig håber på en masse kampscener kan man godt glæde sig, for filmen er fuld af dem.

En ting som jeg dog ikke var så tilfreds med, var Valentine, som er ’den onde’ i filmen. Han levede slet ikke op til det billede jeg havde dannede inde i mit hoved, hverken personlighedsmæssigt eller med udseendet. Han var alt for aggressiv i forhold til bøgerne, hvor han mere er kold og rolig, end råbende og voldsom. Det irriterede mig meget, og trak filmen en smule ned.
Det skal dog siges, at alle de andre personer udover Valentine, er helt perfekte!

Selvfølgelig kan filmen ikke følge bogen helt til punkt og prikke, men uden at afsløre noget, blev jeg en del skuffet over slutningen, som slet ikke passer med hvordan bogen sluttede. Hvis der bliver lavet en efterfølger til filmen, kan jeg på nuværende tidspunkt ikke forstille mig hvordan de vil ordne denne lille detalje. Men når det er sagt, så håber jeg virkelig at de filmatisere de næste bøger i serien også.

Alt i alt, er jeg meget tilfreds med filmen, også selvom den ikke er perfekt. Fans af bøgerne vil i hvert fald elske den, hvis de bare husker ikke at forvente at filmen er en tro kopi af bogen. Er man derimod ikke fans af bøgerne, skal man virkelig følge godt med for at forstår det hele – men den er stadig værd at se.

Jeg vil anbefale den til unge fra 15 og op, som elsker spænding, magi, action og romantik. ”Dæmonernes by” giver det hele! Lige nu glæder jeg mig allerede til at se den igen, og som sagt håber jeg på at 2’eren også snart vil komme.

 

Se traileren her

 

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.