“Tilbage til Izola” af Christina Bonde

TIlbage til Izola

Original titel: Tilbage til Izola
Forfatter: Christina Bonde

Genre: Ungdomsbog, fantasy
Serie: Izola
Sider: 336

Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 15. november 2019

duo 4½

 

 

 

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret.

Izolas historie er nu kommet til en ende, og jeg fik heldigvis svar på alle de ubesvarede spørgsmål, jeg lå inde med.
streg

Resumé

Efter at Falkien er gået under, efterlader det et udslettet rige, hvor alle må kæmpe for at overleve og ikke blive ramt at sulte sygdommen. Samtidig fornemmer Izola, at Anne gemmer på en hemmelighed, som har stor betydning for hende. Sammen med Mathias forsøger hun at kæmpe sig tilbage til øen igen for at finde Jorian og hjælpe de overlevende. Men det har fået fatale konsekvenser at søljerne er blevet ødelagt, og Izola må kæmpe for at genopbygge øen.

streg

Anmeldelse

En af de ting, som virkelig har sat sig fast ved mig ved disse bøger, var at jeg havde virkelig svært ved at regne ud, hvad der var virkelighed og fantasy. Var det bare noget Izola drømte, og var det hendes hjerne, der spillede hende et puds, eller fandtes øen, og de mennesker hun møder i virkeligheden. Selv her i tredje bind kunne jeg blive i tvivl, og det viser bare, hvor god Christina Bonde er til at fucke med ens hjerne – på den gode måde.

Jeg kan virkelig godt lide de kort, der er til stede i bøgerne, da man på den måde kan følge med i udviklingen af øen undervejs, som den bliver påvirket på den ene eller anden måde. Forsiden er også rigtig flot, men jeg er dog desværre ikke helt vild med ansigtet, men det andet harmonerer rigtig godt. Selve historien er også rigtig god, og det tog mig ikke lang tid at læse den, da det er et meget let sprog, den er skrevet i.

Det var fedt at følge den udvikling, som personerne går igennem, og især Izola synes jeg, at jeg kom tæt på. Jeg kunne rigtig godt lide, at hun er så jordnær og ikke ønsker alt for meget opmærksomhed, og egentlig bare brænder for at gøre noget godt for andre. Jorian skiftede rigtig meget i humør, men når alt kom til alt, så endte han med at være den person, jeg gerne have, han skulle være.

Der er også en del drama og spænding til stede, fordi personerne kommer under pres, da Valkien går under. De skal forsøge at overleve i en verden der fryser helt til, og hvor folk bliver ramt at sulte syge og bliver lidt zombieagtige. Det betyder også, at de kommer ud i nogle ekstremer, hvor de reagerer på forskellige måder, og hvor især en af dem, bliver rigtig ubehagelig og ond. Ham kunne jeg virkelig ikke lide. Men det er fedt, at der er de kontraster. Har du også glædet dig til at få afslutningen på Izolas historie, så har du noget at se frem til – den er virkelig god!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *