“Time Riders” af Alex Scarrow

time riders

Titel: Time Riders
Original titel: Time Riders
Forfatter:  Alex Scarrow
Oversat af: Mette Skot Perschke
Sider: 425
Udkom: 2012
Forlag: Buster Nordic
DUO stjerner 3,5

 

 

 

 

“Time Riders” er en anderledes men utrolig spændende roman om tidsrejser og hvor galt det kan gå hvis fortiden bliver ændret. En serie der er noget for sig selv om som jeg glæder mig til forsætte på

 

s

Resumé

Liam, Maddy og Sal bliver i sidste sekund reddet af en mystisk fremmed. Var han ikke kommet ville de være døde.
Manden – Foster. Tager dem med til New York i 2001 og fortæller dem at de er blevet udvalgt til at være Time Riders. Dette betyder at de skal holde øje med tiden, og sørge for at rette op på skaderne hvis andre rejser tilbage for at ændre noget.

Dette er et vanskeligt job, og det bliver ikke lettere da en gruppe mennesker fra 2066 tager tilbage i tiden og sørger for at tyskerne vinder 2. verdenskrig.
Nu er det Liam, Maddy og Sals opgave at rette op på tiden igen, og dette skal vise sig at være noget nær en umulig opgave

s

Anmeldelse

Time Riders er en bog for alle aldre og både til drenge og piger. Bogen tager sin læser ud på et spændende eventyr med tidsrejser, hvor vi virkelig får et indblik i, hvor galt det kan gå hvis man leger med tiden. Vi følger de tre personer, Liam, Maddy og Sal som alle bliver reddet sekundet før deres død og rekrutteret som Time Riders. Deres job er nu at sørge for at historien bliver opretholdt.

Det var rigtig spændende læsning og jeg blev fanget af bogens univers, dog skal det lige siges at jeg synes det tog lidt tid før bogen blev rigtig spændende, og man skal i hvert fald læse mindst 100 sider før det virkelig begynder.

Personerne i bogen var forholdsvis livagtige, men kunne til tider godt virke en smule flade og uden personlighed. Det blev dog bedre jo længere man kom ind i bogen, og jeg kan kun håbe at det er endnu bedre i næste bog i serien.

Én ting som jeg især godt kunne lidt ved bogen, er at vi for et indblik i hvordan verden kunne se ud hvis Tyskland havde vundet 2. Verdenskrig. Dette er også med til at gøre bogen mere realistisk da den omhandler ægte historie.

En anden ting ved bogen som imponerede mig, er at handlingen virkelig påvirker en. Godt halvvejs inde i bogen begynder der at ligge en tone af håbløshed i handlingen, som virkelig smitter af på en selv, og man bliver helt i tvivl om, om det vil lykkes vores hovedpersoner at rette op på tiden – imponerende skrevet alligevel!

Time Riders er en serie på over 9 bøger, og jeg ser frem til at komme gang med den næste bog i serien. Jeg vil anbefale bøgerne til folk som virkelig elsker sci fic!

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


1 thought on ““Time Riders” af Alex Scarrow

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *