“Timeglasset” af Tracey Rees

timeglasset

Original titel: The Hourglass
Forfatter: Tracey Rees
Genre: Skønlitteratur
S
ider: 540
Oversat af: Birgitte Brix
Forlag: Turbulenz
Udgivelsesdato
: 23. august 2019

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til Turbulenz for anmeldereksemplaret.

I starten var jeg en smule skuffet over bogen, men da jeg nåede halvvejs og fandt ud af, hvordan vores 2 hovedpersoner hang sammen, gav bogen bedre mening for mig.

streg

Resumé

Nora har altid taget sin succes for givet. Men en dag vil hun ikke længere. Hun siger sit job op, farvel til sin kæreste og flytter ind i et hus ved stranden ved Tenby. Her begynder hun at opbygge en ny tilværelse, hvor hun møder mange nye interessante bekendtskaber og falder over en hemmelighed, som faktisk kommer til at ramme hendes familie, mere end hun havde forestillet sig.

Teenageren Chloe besøger Tenby hver sommer. Hun elsker at komme på besøg og bliver hurtigt venner med den yngre Llew. De tilbringer mange somre sammen med at være børn, men en sommer, da Chloe ankommer til Tenby, har tingene ændret sig. Hun er blevet ældre, og hun møder en charmerende ældre dreng, som slår benene væk under hende, og pludselig er hendes liv ændret for altid, og den dag vil hjemsøge hende i lang tid frem.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at læse bogen. Jeg synes helt sikkert, der var mange ting som fangede mig ved bagsideteksten. Men jeg må nok også indrømme, at jeg er ved at blive en smule mættet over, at vi har en hovedperson i nutiden og en hovedperson i datiden, som vi følger sideløbende, men hvor det ikke altid at der er den store forbindelse mellem personerne, andet end det handler om at få hemmeligheden frem i lyset. Så da jeg var kommet et godt stykke ind i bogen, frygtede jeg godt nok at dette var tilfældet.

Vi følger de 2 personer Nora og Chloe, og jeg følte ikke rigtig den store forbindelse til Nora. Hun tiltalte mig bare slet ikke, fordi jeg kunne simpelthen ikke fange hendes personlighed rigtigt. Chloe havde jeg lidt bedre ved at følge, selvom hun var meget ung i sin tankegang, som hun jo selvfølgelig skulle være, men det gjorde det svært for mig at få en forbindelse til hende, må jeg indrømme.

En del ændrede sig faktisk for mig hen imod slutningen af bogen, da man fandt ud af forbindelsen mellem de 2 kvinder, og det synes jeg var rart, at der var en tæt forbindelse, og det gav en smule mere indblik i kvindernes fortid og deres relation til hinanden, og at man tydelig kunne se, at der var noget som manglede.

Jeg synes bogen var god. Der var en fin spænding hen i mod slutningen af bogen, men ellers var den desværre en smule kedelig. Jeg synes, den blev kedelig, fordi den blev en smule langtrukken med Noras del af fortællingen og det, at jeg havde svært ved at få en forbindelse til personerne, hjalp mig heller ikke. Det trækker en smule op, at jeg synes, at der var en stærkere forbindelse med kvinderne, end jeg har oplevet ved andre bøger i samme genere, og det kunne jeg godt lide.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *