“Tir-Nâzrals arving ” af Mads Schack-Lindhardt

Tir-Nâzrals arving

Original titel: Tir-Nâzrals arving   
Forfatter: Mads Schack-Lindhardt
Serie: Stjerne krønikerne

Genre: Science fiction, ungdomsbpg
Sider: 326
Forlag: Mellemgaard
Udkom: 11. juli 2016

DUO stjerner III

 

 

 

 

Bogen er helt sikkert noget for sig selv og den overraskede mig virkelig positiv med dens historie og opbygning. Der var spænding og fart over felt lige fra start.

streg

Resumé

Sebastian flytter ind i sin afdøde onkels hus sammen med sine forældre. Her møder han Martha, sin sære nabo. Sebastian finder hurtigt ud af, at alt ikke er helt almindelige angående Martha, hun er nemlig en del af en hemmelig verden, hvor man kan rejse til forskellige universer som er blevet skabt igennem bøger. Men en fare truer den hemmelige verden og derved alle universerne som er tilknyttet. Sebastian kommer derfor hurtigt på eventyr og finder ud af sin egen families tilknytning til verden.

streg

Anmeldelse

Det som tiltrak mig allerførst ved bogen var forsiden. Bogen har en virkelig flot forside. Den er enkel med det smukke træ i midten og hvor man kan se alle rødderne og bladene. Derefter var det helt sikkert farven, fordi altså hvor er det bare en flot farve. Derudover var det selvfølgelig også bagsideteksten, som tiltrak mig. Her var det især det, at de universer som er blevet beskrevet i bøger, egentligt fandtes i virkeligheden i denne bog. Det var virkelig gennemtænkt og fedt fundet på. Det kunne da være vildt fedt, at få lov til at komme til den verden, hvor en masse portaler kunne føre mig ind i de universer fra bøgerne, som jeg bare har forelsket mig i så mange gange. Her bruger forfatteren også en masse fede eksempler, som de fleste ville fange.

Bogens handling gik bare i gang lige med det samme. Man bliver knap nok præsenteret for nutiden og Sebastian i nutiden, før vi faktisk er videre og inde i den nye verden. Det synes jeg egentligt var okay, fordi der bare kommer så hurtigt spænding og man bliver præsenteret for den interessante verden, at jeg ikke nåede at tænke alt for meget over det. Men jeg må indrømme at i løbet af bogen, lagde jeg mærke til, at vi ikke fik lov til at komme så langt ind på Sebastian, som man kunne tænke sig. Men jeg kunne forestille mig at det ikke helt er det sidste, man har hørt til Sebastian endnu.

Jeg kunne rigtig godt lide de personer, som man bliver præsenteret for i bogen og bogens handling var rigtig god. Jeg ville gerne endnu tættere på personerne og der er flere spørgsmål angående dem, som man ikke helt bliver præsenteret for og får svar på. Så det håber jeg, at jeg kommer til at få svar på. Dette tror jeg helt sikkert skyldtes de flotte beskrivelser, så det gjorde det ikke svært, at følge personerne igennem deres rejse.

’Tir-Näzrals arving’ er den første bog i serien om Stjernekrønikerne, så jeg glæder mig meget til at se, hvordan forfatteren vil bringe serien videre, da bogen ender i en slutning, hvor man tænker, at der kan det bare ikke stoppe. Kapitlet bliver færdiggjort, så det bliver spændende at se hvordan historien forsætter. Jeg kan helt sikkert anbefale fantasyelskeren at tage fat i denne bog, fordi den lukker en op for et fedt univers med en masse spændende væsner.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *