“Tjenerindens fortælling” af Margaret Atwood

Tjenerindens fortælling

Original titel: The handmaid’s tale
Forfatter: Margaret Atwood
Oversat af:
Genre: Skønlitteratur
Sider: 365
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesdato: 2017

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Lindhardt og Ringhof for anmeldereksemplaret

En bog som virkelig bringer nogle emner i debat. Den satte virkelig nogle tanker i gang hos mig, og jeg havde også, især til sidst, svært ved at lægge bogen fra mig igen.

streg

Resumé

Tjenerinden Offred er anbragt i huset hos en af samfundets spidser. USA har ændret sig og er blevet til diktaturet Gilead. Verden har været plaget af forurening over længere tid, som har gjort størstedelen af befolkningen sterile. Der er nu kun få fødedygtige kvinder tilbage, og de skal nu sørge for at slægten kan videreføres. Offred er sådan en kvinde. Hun skal hjælpe magtelitens familier med at få børn, og hvis hun nægter, ender det værst for hende selv og hendes familie, som er blevet spredt for alle vinder og kanter. 

streg

Anmeldelse

Det hele startede med, at jeg så en trailer for serien ’The Handmaids Tale’ på HBO, og jeg synes det så virkelig fedt ud, så det ville jeg se nærmere på. Derefter var jeg helt hooked, fordi selvom at jeg vidste, at der kun kom et afsnit om ugen, var jeg flere gange inde og se om de havde lagt et nyt afsnit op. Jeg synes virkelig det var en spændende og interessant serie. Derfor havde jeg selvfølgelig også nogle store forventninger til bogen, som jeg så at Lindhardt og Ringhof har udgivet en ny og virkelig flot udgave af.

Jeg var faktisk utrolig glad for, at jeg havde set serien inden jeg læste bogen, fordi den var lidt rodet i starten. Der gik alligevel et lang stykke tid inden jeg kom helt ind i bogens specielle opsætning. Men fordi jeg var lidt forberedt på universet, blev jeg heller ikke så forvirret over det, som jeg læste i bogen. Serien ligger sig meget godt op af bogen, så det synes jeg er en fornøjelse. Jeg synes bogen var specielt opbygget, fordi man følger Offred i hendes nye liv, hvor hun kigger tilbage på nogle begivenheder, både fra sit nye og sit gamle liv. Så lige i starten inden jeg var kommet godt ind i historien, var det lidt frustrerende, fordi jeg skulle bruge lidt længere tid. på lige at navigere mig rundt i universet. Men det var også en af tingene, som gjorde bogen utrolig interessant og spændende.

Jeg elsker at se serier og læse bøger, som har et univers som ’Tjenerindens fortælling’. Jeg synes det er super spændende, og det sætter virkelig nogle tanker i gang. Om det virkelig ville kunne ske i virkeligheden, fordi den er meget realistisk. Til at starte med, ved jeg ikke helt, hvad jeg skulle synes om Offred. Jeg følte at det tog tid at komme ind på hende, og da jeg så endelig var kommet lidt ind i hendes tanker, og set hvor splittet de var, og faktisk fået et rigtig godt indblik, stoppede bogen. Bogen har en forfærdelig slutning, især fordi sådan en som mig, virkelig godt kan lide afslutninger med 2 streger under. Jeg har mange spørgsmål, som jeg ikke har fået besvaret, og som jeg nok aldrig kommer til at få besvaret, og det gør mig faktisk lidt frustreret. Jeg synes universet er vildt fedt, og jeg vil bare gerne have mere at vide om, hvad der kommer til at ske med Offred og hendes nærmeste.

’Tjenerindens fortælling’ er jo på ingen måde en ny bog. Den har været her længe, og det er for mit vedkommende kun på grund af HBO serien, at jeg nu kender til den. Men jeg vil lige bruge lidt tid på at rose Lindhardt og Ringhofs cover til bogen, fordi det er virkelig flot og bare lavet super godt, så man får en rigtig god fornemmelse af den røde kappe med de hvide vinger. Det hele fungerede bare godt som helhed. Hvis man godt kan lide et univers som er anderledes, og som virkelig sætter nogle tanker i gang, samtidig med at man får lov at følge en interessant hovedkarakter, så synes jeg bestemt, at man skal tage fat i ’Tjenerindens fortælling’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *