“Tordenkrig” af Victoria Aveyard

red queen 4

Original titel: War Storm
Forfatter: Victoria Aveyard

Serie: Rød Dronning
Genre: Fantasy
Oversat af: Astrid Heise-Fjeldgren
Sider: 696
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 5. december 2018

duo 4½

 

 


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

Jeg elskede den første bog i denne serie, og derfor er det måske bare lidt svært at bibeholde den samme følelse igennem alle bøgerne.

streg

Resumé

Cal har valgt kronen og afgørelsens tid er kommet. Men man kan ikke vinde et slag alene. Derfor må Mare og den Højrøde Garde finde alliancer, hvor det er muligt, selvom det er med den forstødte prins Cal og hans Sølvere. Men hvordan skal man nogensinde kunne samarbejde med en, som har knust ens hjerte, og som man stadig elsker. Men det er en pris, som er værd at betalt for at vælte den skrupelløse Maven. Maven har dog ikke tænkt sig at opgive så let.

streg

Anmeldelse

Jeg elskede den første bog på alle mulige måder, og jeg har helt sikkert nydt at læse bøgerne i serien. Derfor var jeg selvfølgelig også spændt på at læse denne bog og havde faktisk også mine forventninger ret højt sat. Om det var en smule for højt sat, kan jeg ikke helt gennemskue, fordi jeg synes faktisk, at bogen blev lidt lang at komme igennem og blev lidt kedelig. Men universet og personerne var jeg fortsat ret vild med, og de har helt sikkert også været grunden til, at jeg fortsatte med at læse.

Jeg kan fortsat godt lide Mare. Der er faktisk ikke så meget at sige. Jeg synes ikke, at jeg har mistet hende på noget tidspunkt eller at hun har forandret sig til noget, jeg ikke kunne identificere mig med. Jeg kunne rigtig godt lide, at vi fik lov til at følge de andre personer i løbet af bogen, fordi det var med til at give lidt veksling i bogen og var med at give nogle insider viden, som jeg synes var vigtig. For mig gav det også lidt spænding til en bog, som jeg faktisk synes var en smule kedelig.

’Rød dronning’ er helt sikkert også en serie, som jeg godt kunne tænke mig at læse igen, og så vil jeg læse dem lige efter hinanden, fordi jeg tror, dette vil give mig mere i forhold til ’Tordenkrig’. På den måde ville alle mine følelser for bøgerne, universet og personerne være helt fremme i min hukommelse, fordi jeg havde faktisk en smule svært ved helt at huske ’Kongens lænker’ og det var ikke med til at gøre ’Tordenkrig’ lettere at læse.

Der er ingen tvivl om, at jeg vil anbefale serien som en helhed. Jeg synes, der er nogle vildt gode elementer i bogen, både i form af magi, kærlighed, spænding, glæde og sorg. Og er man først gået i gang med serien bliver man nødt til at læse videre for at finde ud af, hvad der sker med Mare og de andre.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *