“Tornernes sprog – Midnatsfortællinger” af Leigh Bardugo

midnatsfortællinger

Original titel: The Language of Thorns: Midnight Tales and Dangerous Magic
Forfatter: Leigh Bardugo
Oversat af: Elizabeth Kiertzner

Genre: Fantasy, eventyr
Sider: 304
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelsesdato: 04. oktober 2018

duo 4½

 

 

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret.

’Tornenes sprog’ synes jeg var en interessant læseoplevelse i form af nogle dystre historier, der indeholdt forskellige elementer fra mange verdener.

streg

Resumé

’Tornenes sprog’ indeholder en samling af dystre og eventyrlige fortællinger, der bringer læseren ind i den stor magisk verden, som indeholder en masse af fantasien. Det er de klassiske fortælleringer om magt, hævn og kærlighed. Det handler om at begive sig ud på farlige rejser, tage hårde beslutninger, der kan have store konsekvenser for deres liv, og det er ikke altid godt.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at læse ’Tornenes sprog’, da jeg var rigtig vild med Grisha universet, i form af serierne ’Grisha’ og ’Six of Crows’. Derfor var jeg også meget spændt på, om vi ville komme til at opleve lidt fra de hovedpersoner, som vi har fået lov til at følge i de andre bøger eller noget, der handlede lidt om det. Men dette var desværre ikke helt sådan, og det kan være, at jeg havde misforstået det lidt, men jeg følte kun lige, at det var få steder, der mindede mig om ’Grisha’ universet, som jeg er kommet til at kende og elske.

Men dette betød skam ikke, at fortællingerne var dårlige. Tværtimod. Der var dog både historier, som ramte mig og nogle der ikke gjorde. Men jeg synes, at de alle havde en eller anden morale eller mindede mig om et andet eventyr, eller havde nogle sammenhænge og elementer fra andre ting, som jeg virkelig elskede.

Jeg vil fremhæve en særlig historie, som jeg syntes ramte mig dybt, måske mest af alt, fordi det var i et univers, jeg virkelig elsker, nemlig med elementer fra eventyret ’Den lille havfrue’. Det var forfatterens historie på Ursula, og hvordan hun kom derhen, hvor hun er i filmen ’Den lille havfrue’. Det kan sagtens være en historie, jeg kommer til at læse igen i fremtiden, sammen med et par af de andre. Selvom det bestemt ikke er børnefortællinger, da det særlige for den her bog, er at det er nogle meget dystre fortællinger, som på ingen måde altid ender lykkeligt.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *