“Trommer i det fjerne” af Diana Gabaldon

Original titel: Outlander: Drums of Autum
Forfatter: Diana Gabaldon
Serie: Outlander
Oversat af: Henrik Enemark Sørensen
Genre: Science fiktion, historisk kærlighedsroman
Sider: 1088
Forlag: Gyldendal
Udkom: 16. januar 2018

DUO stjerner III

 


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

Det var fedt at være tilbage i ’Outlander’-verden så hurtigt, efter at jeg forlod dem i sidste bog. Det var i særdeleshed fedt at være med på rejsen i Amerika og den nye verden, også kaldet ’The Frontier’.

streg

Resumé

Clarie og Jamie er endt i Amerika, de amerikanske kolonier, efter at deres skib er gået på grund i en storm. De står derfor overfor et par svære valg. De har muligheden for at vende tilbage til Skotland, som er plaget af fattigdom, eller om de skal tage imod et tilbud om at begynde et nyt liv i den nye verden, som kan bringe en masse farer med sig, ved at være iblandt indianerne, sygdomme og en viden kun Claire har om amerikanske revolution, som er lige rundt om hjørnet. Alt imens er deres datter Brianna også taget ud på en farefuld rejse, da hun har bliver ved med at have en drøm, hun bliver nødt til at reagere på.

streg

Anmeldelse

Det var helt sikkert rart at være tilbage i ’Outlander’ universet, især når bøgerne bliver udgivet så hurtigt efter hinanden. Deres historie og hvordan den tredje bog sluttede, er ikke langt fra min hukommelse. Det er heller ikke lang tid siden, at det sidste afsnit i serien blev vist, som jeg også følger meget loyalt, da jeg synes, de får lavet nogle rigtig gode paralleller til bøgerne. Jeg må indrømme, at jeg nyder muligheden for at komme foran TV-serien, fordi det synes jeg faktisk, fungerer endnu bedre for mig. Så jeg synes helt sikkert at ’Outlander’ er en serie man skal læse, inden man ser den i TV.

Der er altid fart over feltet i en ’Outlander’ bog og ’Trommer i det fjerne’ er ingen undtagelse. Det var super spændende at komme med til de amerikanske kolonier, da jeg følte lidt, at Skotland var ved at blive lidt udtømt. Det er rigtig fedt, at bogen kan fortælle os om interessante historiske punkter, som er sket rundt omkring i verden på det tidspunkt. Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig. En ting jeg også rigtig godt kan lide, er at vi ikke kun følger Claire og Jamie. Vi følger også deres datter Brianna, som kommer til at være en rigtig stor del af det med at tidsrejse, hvilket jeg synes er vildt fedt. Det har kun øget til alt det gode, at Brianna kommer mere med i historien.

Det er virkelig utroligt, hvad Claire og Jamie kan komme ud for, og hvad de kan redde sig selv ud af igen. Det er meget imponerende. Indtil videre er jeg ikke træt af det endnu, og det er altså en rigtig stor bog med mange sider, hvor der sker rigtig mange ting, og det er ikke altid lige let at følge med. Man skal nogen gange have tungen lige i munden, men det gør mig på ingen måde noget. Grunden til det er, at de fortsat har et fantastisk bånd mellem dem, hvor man virkelig kan mærke den kærlighed de har fået lov til at opleve igennem tid og lande. Det er noget som går lige i mit romantiske hjerte.

’Outlander’ serien er heldigvis heller ikke slut endnu, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan deres historie skal slutte. Jeg glæder mig til at læse videre i serien, og håber og krydser mine små fingre for, at vi snart får fortsættelsen til ’Trommer i det fjerne’.

streg

 

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *