“True Blood” sæson 3 + 4

True blood

Titel: True Blood –  sæson 3 + 4
Genre: Drama, Tv-serie
Sprog: Engelsk
Skuespiller: Alexander Skarsgård, Anna Paquin, Stephen Moyer
Selvskab: Warner Brothers

DUO stjerner 4

 

 

  I sæson 3 og 4 af “True Blood” forsætter spændingen fra de tidligere sæsoner! Jeg sad klistre til skærmen hele vejen igennem!

streg

Resumé – Sæson 3

Bill er blevet kidnappet og Sookie mistænker Eric for at stå bag det. Da det viser sig at Eric intet har med det at gøre, indvier han i at hjælpe hende med at finde ham. Sookie introduceres for varulven Alcide, som Eric har hyret som hendes bodyguard. Tara møder vampyren Franklin, som viser sig at være alt andet end normal, mens Jason møder pigen Crystal, og indser at der er flere overnaturlige skabninger end han først troede. Samtidig prøver Jason at komme sig over at have dræbt Eggs – Tara kæreste.
Sookie kommer til at stå over for den stærkeste vampyr nogen sinde – Russel Edgington, og vi finder endelig ud af hvad Sookie er og hvorfor hun kan læse tanker. Midt i alt dette kaos  tyder noget dog stærk på at Bill slet ikke er den som Sookie troede han var.

streg

Anmeldelse

Ligesom sidst, starter sæson 3 hvor sæson 2 sluttede, hvilket er virkelig godt, fordi sæson 2 sluttede utrolig spændende, hvor Bill lige har friet til Sookie og da hun kommer tilbage fra badeværelset er han væk – og det tyder stærkt på at det var mod hans vilje. Af gode grunde mistænker Sookie vampyren Eric, men da det viser sig at hun tager fejl, indvier Eric i at hjælpe med at finde Bill. Dette fører til at Sookie møder Alcide som er varulv, og vi bliver præcenteret for endnu et overnaturligt væsen i True Blood – universet. Vi er efterhånden ved at være op på et pænt antal af forskellige overnaturlige, hvilket jeg synes er vildt fedt! Det er virkelig med til at holde liv i serien og giver den et helt særligt twist!

Ligesom i de andre sæsoner følger vi selvfølgelig mange af de andre indbygger i Bon Temps liv, blandt andet Tara, som bliver rodet ind i problemer da hun møder vampyren Franklin. Jeg har utrolig ondt af Tara. Siden sæson 1 har hun kæmpede med sin alkoholiske mor, dæmoner, en ’maenad’ (som tvang hende til ukontrollerede sex, og spise et menneskehjerte), mistet sin kæreste og nu får hun så fornøjelsen af vampyren Franklins opmærksomhed – en fuldenkommen sindssyg vampyr, som ønsker at Tara skal være hans, og som har planer om at omvende hende til vampyr. Det er simpelthen så synd og forfærdeligt på samme tid. Tara er nok den person jeg føler mest med i hele serien.

Jason møder i denne sæson pigen Crystal, som viser sig at forvolde ham flere problemer end glæder. Jason må se i øjnene, at der findes mange flere overnaturlige end han først troede. Jeg må indrømme at jeg også virkelig har ondt af Jason, selvom jeg til tider synes det er hans egen skyld, fordi han er sammen med så mange piger, fortjener han dog at finde den rigtige – hvilket viser sig at være noget nær umuligt. Et eller andet sted synes jeg det er meget spændende at følge Jasons kærlighedsliv, og jeg håber virkelig at han en dag finder den helt rigtige pige.

Som man kan læse i min anmeldelse af sæson 2, synes jeg at den sæson var utrolig mærkelig, og derfor var mine forventninger ikke helt så store som de var efter jeg havde set sæson 1. På trods af at de får dræbt Maryann, og man derfor regner med at de mærkelige ting endelig var fordi, turde jeg simpelthen ikke, at sætte for høje forventninger. Men jeg kunne være ganske rolig. Sæson 3 af True Blood er utrolig spændende, og jeg havde svært ved at rive mig væk fra skærmen. Der sker så mange ting, både med Sookie, Bill, Eric, Tara, Jason, og endda Jessica, som stadig har nogle ting at lære som vampyr. Sookie kommer blandt andet til at stå over for den stærkeste vampyr noglesinde, som er mere end 3000 år gammel (jo ændre en vampyr er jo stærkere) og vi finder endelig ud af hvad Sookie er!

Jeg kan kun sige, at dette er den mest spændende sæson til dato, og hvis man gav op efter sæson 2 fordi den var for mærkelig, kommer man virkelig til at misse en helt i gennem fantastisk sæson!
Sæsonen slutter utrolig spændende – faktisk så spændende at det ikke burde være tilladt. Jeg vil råde en til at have sæson 4 klar, for hvis ikke vil man gå helt amok.

streg

True Blood

 DUO stjerner III

streg

Resumé – Sæson 4

Sookie Stackhouse vender tilbage til Bon Temps, og finder ud af, at hun har været væk i længere tid end hun først troede, faktisk har hun været forsvundet i et helt år, på trods af det kun føltes som få minutter for hende selv. I mellemtiden har Eric købt hendes hus, hvilket betyder at han kan komme der uden at Sookie kan smide ham ud. Bill er derimod blevet kongen af Mississippi, og ønsker intet andet end at vinde Sookie tilbage. Sookie kan dog ikke se bort fra, at det for hende kun er få timer siden at Bill afslørede sit største forræderi nogensinde.
Jason er i mellemtiden blevet betjent og får et tættere forhold til Jessica, hvilket kan have store konsekvenser for hans venskab med Hoyt. Alt er forandret, men der er dog en ting som er som det plejer – en ny ondskab er løs, og ønsker død over alle vampyr.

streg

Anmeldelse

Igen igen bliver vi præcenteret for et nyt overnaturligt element, og denne gang er det hekse. Jeg tror aldrig nogen sinde jeg bliver træt af alle de overraskelser, da jeg virkelig synes det er spændende og giver serien noget ekstra. Da det kommer for Bills ører, at nogle nekromantiker øver sig på at vække de døde, beordre han Eric til at sætte en stopper for dem, for hvis de lærer at kontrollere de døde, ville de kunne kontrollere vampyrerne. Heksenes leder Marnie, hidkalder en ånd for fortiden som blev voldtaget af vampyrer og derfor ønsker at se dem alle døde. Denne ånd overtager hendes krop, og ønsker at bruge sine kræfter til at dræbe alle vampyrer.

Da Eric prøver at stoppe dem, kaster Marnie en forbandelse over ham, og han mister sin hukommelse. Sookie finder senere Eric på vejen, og indser at han slet ikke ved hvem hun er, men hendes fe-blod tiltrækker ham utrolig meget, og hvis Sookie ikke passer på kan hun let miste livet i hans nærvær.

Ikke bare med at der er sket en masse ting mens Sookie har været væk, som for eksempel at Bill nu er Eric chef, så møder vi i denne sæson også en helt ny Eric, som i modsætningen til den gamle er sød og blid, og som man ikke kan andet end at elske. Det skal lige siges at jeg altid har elsket den slemme, bad-boy, jeg-dræber-som-det-passer-mig-Eric, men det var virkelig sjovt at se ham på denne måde, og utrolig spændende at se det bånd han udviklede med Sookie, som er gået med til at skjule ham indtil de finder ud af hvordan han får sin hukommelse igen. Båndet mellem Eric og Sookie bliver kun stærkere gennem sæsonen, og et eller andet sted glædede det mig utrolig meget da jeg altid har syntes at Sookie skulle være sammen med Eric.

Selvom den nye Eric og Sookie ser ud til at have det godt, har de stadig heksen Marnie at tænke på, som har magten til at dræbe alle vampyr inde for en hvis radius. Eric, Bill, Pam, og Jessica må gå i krig med nekromantikerne, men de ved ikke at Marnie holder de andre fanget mod deres vilje, og hvis Sookie ikke gør noget, vil mange af hendes venner, og uskyldige mennesker dø.

Personligt synes jeg det er det hidtil bedste sæson til dato, og jeg kan slet ikke vente til at se hvad der sker i Sookies kærlighedsliv. Denne sæson har det hele – kærlighed, action, spænding, drama, og selvfølgelig blod, vold og sex, som i de andre sæsoner. Jeg glæder mig i hvert fald utrolig meget til næste sæson, for denne sæson slutter lige så nervepirrende som de andre har gjort!

streg

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *