“Turbo”

turbo


Titel: Turbo
Genre: Animation
Sprog: Dansk
Spilletid: 1 time og 36 minutter
Udkom: Marts 2014
Stemmer: Ryan Reynolds, Paul Giamatti
Filmselskab: 20th Century Fox

duo 4½

 

‘Turbo’ er en hyggelig, sjov, og sød film om den lille snegl Theo, med meget store drømme, og hans kamp for at blive verdensberømt racerkører!

s

Resumé

Den lille snegl Theo drømmer om at blive en af de 500, og kæmpe mod verdens hurtigste racerkører, men når man er en havesnegl er der ikke plads til den slags drømme. Theo bliver drillet af de andre snegler, for dem er han bare en mærkelig snegl man ikke skal tage alt for seriøs.

Alt dette ændres da Theo kommer ud for et uheld, hvor han ryger ind i motoren på en bil – nu er han lynhurtig, måske endda hurtig nok til at være med i racerløbet.
Sammen med sin bror Chet, kommer Theo ud på et kæmpe eventyr for at fuldføre sin drøm.

s

Anmeldelse

’Turbo’ er en fantastisk film om håb og drømme, og hvorfor man aldrig skal give op. Filmen handler om sneglen Theo, der senere skifter navn til Turbo, og hvordan han efter en ulykke bliver lynhurtig som en bil.

Jeg så filmen sammen med mine tre mindre søskende, som enten var lige så underholdt som mig, eller måske mere. Turbo kan ses af alle aldre, da den både er spændende og sød, men også sjov. Så selvom man måske er 18 år, og tror man er for gammel til animations film, kan man godt tro om igen. Turbo er en hyggelig film, som i den grad skal ses med familien (hvis den består af mindre søskende).

Alle animationsfilm har jo et ’skjult’ budskab til børn, og ’Turbo’ er ingen undtagelse. Her ser vi Theos kamp om at fuldføre sin drøm, og vi lærer at vi aldrig skal give op eller miste håbet, når tingene ser skidt ud. Der er en helt speciel sætning i filmen som nok er en af mine yndlings når det gælder animationsfilm. Theos bror spørger ”Hvad sker der hvis du vågner i morgen og dine kræfter er væk?” mens Theo svarer: ”Så må jeg nok hellere få mest ud af dem i dag.” Der er bare noget ved lige præcis Theos svar som jeg elsker – han lever i nuet og vil nyde sine kræfter og bekymrer sig ikke om, om de forsvinder, men sørger for at nyde dem, den tid han nu har dem.

Har du endnu ikke set ’Turbo’, eller mangler du en gave idé til en lillebror eller søster, så kan ’Turbo’ klart anbefales! Lige nu sider jeg og tænker, at jeg bestemt ikke vil have noget imod, hvis der kom en efterfølger.

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *