“Tusinde etager” af Katharine Mcgee

Tusinde etager

Original titel: The Thousandth floor
Forfatter: Katharine Mcgee
Serie: The Thousandth floor
Oversat af: Julie Top-Nørgård            
Genre: Ungdomsbog
Sider: 468
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 7. februar 2017

DUO stjerner III

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

’Tusinde etager’ endte med at være en overraskende og interessant læseoplevelse. Den endte med at komme helt ind under huden på mig og gjorde, at jeg sad tilbage med en Wow-følelse, da jeg var færdig med bogen.

streg

Resumé

I tårnet, som har tusinde etager møder vi en masse forskellige unge. De er alle venner eller ender med at møde hinanden på kryds eller tværs. Leda Cole er kommet tilbage fra afvænning, hvor hun nu forsøger hårdt at dække over sit tidligere misbrug. Eris’ verden forandrer sig fuldstændig, da en stor hemmelighed splitter familien ad og ændrer Eris’ levestil. Rylin får job i en af de øverste etager, dette kommer til at betyde en del for hendes liv og kærlighedsliv, som hun på ingen måde havde regnet med. Watt bliver hyret til at udspionere en af personerne som bor på toppen, men han har selv en stor hemmelighed. På den øverste etage bor Avery, som er genetisk perfekt skabt. Hun bærer også på en stor hemmelighed – hun er nemlig forelsket i en fyr, som hun aldrig vil kunne få.

streg

Anmeldelse

Lige da jeg fandt ’Tusinde etager’ tænkte jeg simpelthen bare, at jeg skulle læse den. Jeg synes den lød så vildt spændende. Det som fangede mig var, at der var mange personer, som tog del af historien. Da jeg læste om den første gang, havde jeg dog ikke helt fanget, at den fandt sted langt ude i fremtiden og var meget hightech. Så da jeg fik den i hånden, var jeg meget spændt på den og havde egentlig blandet forventninger til den. Da jeg sad med bogen, var forsiden jo helt sikkert det første, jeg lagde mærke til. Jeg synes den var meget gennemført. Den er utrolig smuk med den enkle baggrund og farverne sort og guld.

På grund af mine blandede forventninger, tog det mig også lidt længere tid, at komme ind i historien. Dette tror jeg skyldtes særligt 2 grunde. Den ene grund var, at vi springer lige ind i historien med det samme. Der er ikke den store placesitting i starten. Vi bliver lukket ind i deres hverdage med det samme. Den anden grund var, at eftersom at der er flere personer som tog del i historien, tog det lidt længere tid, inden vi havde mødt dem alle sammen, og jeg lige havde fundet ud af hvordan universet var, og hvem vi havde med at gøre.

Da jeg så havde mødt dem alle sammen og jeg var blevet lukket mere ind i universet, blev jeg så også taget med storm. Universet kom overraskende godt ind på mig. Jeg kunne virkelig godt lide tårnet. Det var vildt godt fundet på og jeg synes det fungerede rigtig godt. Efter at jeg havde mødt personerne, fandt jeg også hurtigt min favorit. Men jeg blev også overrasket af en af personerne i bogen. I starten havde jeg en fornemmelse af, at jeg ville hade Eris hele vejen igennem, fordi jeg fandt hende flad og uinteressant i starten, men bum så fik man lov til virkelig at kende hende og hun blev til sidst min favoritperson med en delt førsteplads.

Jeg følte virkelig at ’Tusinde etager’ kom bag på mig og efterlod mig med en wow-følelse.  Bogen endte virkelig med at komme ind under huden på mig og jeg blev også rigtig glad, da jeg så at der forhåbentligt kommer en fortsættelse til bogen, fordi jeg følte slet ikke, at jeg var færdig med alle personerne og har fortsat en masse spørgsmål som ikke blev besvaret, da jeg læste slutningen på ’Tusinde etager’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


2 thoughts on ““Tusinde etager” af Katharine Mcgee

 1. Var personlig rigtig glad for denne bog. Læste den dog på engelsk hvilket jeg klart vil anbefale hvis man kan 🙂

  Glæder mig til den næste udkommer

  4 stjerner herfra 🙂

  • Hej Emilie.
   Dejligt at høre :-). Det er tit noget andet at læse bøger i det originale sprog, da man nogle gange mister noget i oversættelsen.
   Anmelder du også selv bøger i din fritid?
   //Anne Mette, De Unges Ord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *