“Uden håb” af Colleen Hoover

Uden håb

Originaltitel: Hopeless
Forfatter: Colleen Hoover
Serie: Hopeless
Genre: Ungdomsbog
Oversat af: Anna Brinch

Sider: 425
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivelsesdato: 17. oktober 2018
DUO stjerner III

 

 


Tak til Lindhardt & Ringhof for anmeldereksemplaret.

’Uden håb’ krøb ind under huden på mig, og tog mig i gennem hele følelsesregisteret.

streg

Resumé

Den første gang Sky Davis møder Dean Holder, bliver hun med det samme tiltrukket af ham, selvom han også skræmmer hende lidt, fordi han samtidig er så intens. Han er utrolig direkte og har et blakket ry, men alligevel ender hun med ikke at kunne modstå hans charme og søde smil. Hun lader sine parader falde, men det viser sig, at Dean har en hemmelighed – en hemmelighed der kan ødelægge Sky fuldstændig.

streg

Anmeldelse

Jeg vidste på forhånd, at ’Uden håb’ ville være en lidt mere barsk bog af Colleen Hoover end hendes tidligere bøger, da en veninde advarede mig. Den endte også med at krybe ind under huden på mig, og efterlade dybe spor efter sig. Jeg blev virkelig ramt af den og kom mere eller mindre igennem hele følelsesregisteret, hvilket også bare understreger, hvor god den er!

Hele historien bliver fortalt fra Skys synsvinkel, og indimellem kunne jeg godt bruge at vide, hvad Dean tænkte i de forskellige situationer. Han er nemlig en fyr af få ord, men tænker samtidig virkelig meget over, hvilke ord han bruger. Jeg fandt dog ud af, at der er blevet skrevet en bog fra hans synsvinkel, der hedder ’Altid håb’, som er fortsættelsen på denne, hvis man kan kalde det det.

Det var ret hårdt at opdage de ting, som Sky har fortrængt fra sin barndom, efterhånden som hun selv begyndte at kunne huske igen. Jeg ønskede bare, at jeg kunne gøre noget eller hjælpe hende, og bogen tog flere tvist, jeg slet ikke havde set komme. Det er altid fedt, når man kan blive overrasket over handlingen, selv når det er en kærlighedsroman.

Lige nu glæder jeg mig til at få Dean Holders synsvinkel og samtidig grave lidt dybere i hans historie, da han fremstår lidt mystisk i ’Uden håb’, selvom han åbner væsentlig op undervejs. Der var flere elementer i bogen, jeg var ret vild med, og som jeg nok vil have i baghovedet, når jeg står i lignende situationer. Samtidig er jeg bare så imponeret over Dean og Skys måde at se på verdenen og agere i den. Det her er bestemt en bog til de kærlighedshungrende, men den indeholder også en dyster og barsk historie, som i hvert fald fik mit hjerte til at knuge sig sammen.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.