“Under Mælkevejens stjerner” af Camilla Davidsson

under mælkevejens stjerner

Original titel: Under Vintergatans alla stjärnor
Genre: Ungdomsbog
Forfatter: Camilla Davidsson
Serie: Emma
Oversat af: Claus Lund Rosenkilde
Sider: 281

Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato: 3. januar 2019

duo 4½

 

 

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret.

Jeg havde ingen forventninger, inden jeg begyndte på ’Under Mælkevejens stjerner’ og endte med den største lyst og trang, til at gøre det samme som Emma gør i bogen.
streg

Resumé

Da alting begynder at føles nyttesløst i Emmas liv, bliver hun inspireret fra uventet kant, til at tage til Spanien og tage på pilgrimsvandring på den ældgamle Camino. Hun siger sit job op, hvor hun alligevel var brændt sammen, og planlægger sin rejse og lægger det gamle liv bag sig. Den lange og fysiske hårde vandring på flere hundrede kilometer giver hende nye venskaber, og får hende til at tage sit liv op til refleksion. Hvad skal hun med sit liv nu?

streg

Anmeldelse

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente med ’Under Mælkevejens stjerner’, men jeg endte faktisk med at få en stærk trang til at tage på pilgrimsvandring, da jeg var færdig med den. Jeg kendte godt til Caminoen i forvejen, og havde også tænkt, at det kunne være et fedt rejsemål, men efter at have læst de strabadser Emma går igennem, blev jeg bare endnu mere motiveret til at gøre det, selvom det er en hård vandring.

Det er ellers langt fra andre feriemål, jeg tidligere har været på, men jeg har tidligere vandret i nogle dage, og har da også været spejder en gang, så jeg håber, at jeg på et tidspunkt finder det sidste mod og tid til at gøre det. I så fald vil jeg forsøge at tage den samme tur, som Emma var på.

Emma ender med at komme til at reflektere rigtig meget over sit liv, og hvordan hun er endt der, hvor hun er nu. Det var også lidt af en øjenåbner for mig, og fik tankerne i gang. Undervejs møder hun flere andre vandrere, og hun får sig også nogle følgesvende og venner. Beskrivelserne er så gode og malende, at jeg følte, at jeg fulgtes ad sammen med dem.

Jeg tror bestemt, at jeg kommer til at læse bogen igen, men lige nu vil jeg bare rigtig gerne tilbage og finde ud af, hvad der sker videre med Emma, da den slutter lidt for åben, i forhold til hvad gerne ville have. Der er rigtig mange løse ender og spørgsmål, som jeg håber bliver løst og besvaret i fortsættelsen, som forhåbentlig bliver oversat. Trænger du til lidt refleksion og til at vide mere om Caminoen, er ’Under Mælkevejens stjerner’ et oplagt mulighed.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *