“Unremembered 3: Uden forandring” af Jessica Brody

Uden forandring

Original titel: Unchanged
Forfatter: Jessica Brody
Serie: Unremembered
Genre: Science fiction, ungdomsroman
Sider: 454
Oversat af: Stig W. Jørgensen
Forlag: Alvilda
Udkom: 15. februar 2016

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Slutningen på ’Unremembered’ serien om Sera og Zen. Man fik svar på en masse af sine spørgsmål, desværre levede bogen ikke helt op til mine forventninger.

streg

Resumé

Sera er tilbage ved Diotech, for hun har været under forvandling. Hun er nu loyal og lydig overfor Diotech og doktor Alixter. Hun er forelsket i Kaelen og hendes minder om Zen ligger langt tilbage og huskes kun fra en rebelsk fortid. Hendes sind begynder dog at gøre oprør, jo længere ind i virksomheden hun kommer. Nye fjender kommer frem i takt med, at hemmelighederne kommer frem i lyset. Tiden er inde til at Sera skal vælge, hvilken side hun vil være på.

streg

Anmeldelse

’Uden forandring’ var slutningen på ’Unremembered’ serien, som jeg har været meget vild med på grund af Sera og Zens kærlighed og kemi. ’Uden glemsel’ slutter meget overraskende og jeg kunne slet ikke se, hvordan slutningen på serien skulle gå. Derfor var jeg også glad for, at ’Uden forandring’ starter lige præcis der, hvor ’Uden glemsel’ slutter. På den måde er man helt med på, hvad der er sket og dette giver en let start på bogen, så man ikke skal koncentrerer sig alt for meget, for at komme ind i historien igen.

Jeg må desværre sige at, ’Uden forandring’ ikke levede op til mine forventninger til slutningen af ’Unremembered’ serien. Dette skyldes to ting. Den ene ting er, at bogen blev meget langtrukken og den anden ting var slutningen. ’Uden forandring’ er egentlig meget lang og ikke kun i sidetal, men også selve historien. I en stor tid af bogen er Sera ved Diotech og jeg synes ærligt talt, at den tid hvor hun er ved Diotech, var meget kedelig. Jeg følte ikke at der skete vildt meget, andet end man blev klogere på, hvad Diotech er og hvorfor tingene er sket, som de er.

En ting som jeg virkelig har elsket ved ’Unremembered’ serien, er Sera og Zen og deres følelser for hinanden. Det er altid det, som virkelig har holdt bøgerne oppe, fordi de har været sammen eller kæmpet for hinanden. Der var ikke ligeså meget Sera og Zen i ’Uden forandring’ og dette var jeg meget ked af. Dette skyldes Kaelen, som Sera er blevet forelsket i. Derfor var der et trekantsdrama, da Sera fortsat kunne huske Zen, men var forvirret over sine følelse for ham. Dette gjorde, sammen med, at der ingen spænding var i bogen, at den blev meget langtrukken.

Forfatteren laver egentlig en meget åben slutning og jeg må indrømme, at jeg var meget forvirret over den og hvordan jeg havde det med den. Fordi jeg simpelthen følte, at jeg manglede noget. Men alligevel så på en eller anden måde, kunne jeg godt lide den slutning, muligheden for at starte forfra. Men for Sera og Zens kærlighedshistorie, som jeg virkelig elskede, så manglede jeg noget.

Men alt i alt synes jeg bestemt, at man skal have den sidste bog af Unremembered serien med, så man får svar på nogle af spørgsmålene, som man har til Sera og Diotech.  

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *