“Uovervindelig sommer” af Alice Adams

Uovervindelig sommer

Original titel: Invincible Summer
Forfatter: Alice Adams
Oversat af: Lærke Pade Genre: Skønlitteratur
Sider: 310
Forlag: Gads forlag Udgivelsesdato: 2. maj 2017

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Gads forlag for anmeldereksemplaret

’Uovervindelig sommer’ var en virkelig rørende bog. En fantastisk sommerlæsning, som jeg nød i de her dage, hvor solen virkelig har været ude.

streg

Resumé

Eva, Benedict og de to søskende Sylvie og Lucien har været venner hele deres liv. Men da de færdiggør universitetet, begynder de mere eller mindre at falde fra hinanden. Eva er forelsket i Lucien, men hun koncentrerer sig mere om sin karriere som er i fuld gang i finansverden. Benedict er til gengæld forelsket i Eva og går i gang med sin Ph.d. I mens lever Lucien og Sylvie livet på deres helt egne præmisser. I løbet af de næste 20 år mødes vennerne igen og igen og har stor indflydelse og betydning for hinandens liv.

streg

Anmeldelse

For det første har jeg virkelig nydt at læse ’Uovervindelig sommer’. Det har især været dejligt at få lov at sidde ude i haven og læse, mens solen bare skinner derudaf. Derfor vil ’Uovervindelig sommer’ helt sikkert være en sommerbog for mig. Jeg kunne godt lide bogen. Den var rigtig rørende og jeg kan virkelig godt lide konceptet med, at vi følger disse 4 mennesker og ser, hvordan det går for dem og hvordan de alle påvirker hinanden i sidste ende.

Jeg følte vi fulgte Eva mest og i starten så tænkte jeg, at det ville blive en lang bog med hende, på grund af hendes forelskelse i Lucien. Allerførst følte jeg, at hun var meget naiv, men i løbet af bogen og som hun udvikler sig, bliver det meget bedre og man kan virkelig se, hvordan hun går fra at være den usikre og naive pige, til en stærk og modig kvinde til sidst. Der er dog nogle gange i løbet af bogen, at jeg fik lyst til at give en hende en god rusketur, men alligevel så er mange af hendes tanker så menneskelige, og var med til at gøre bogen meget realistisk.

Vi fulgte heller ikke Eva hele tiden. Vi fik også lov til at få et godt indblik i Sylvie og Benedict. Jeg følte dog at det var et meget kort indblik i Lucien, som vi fik, hvilket jeg synes var ærgerligt. Jeg kunne godt tænke mig at komme tættere på ham, fordi jeg kunne forestille mig, at der ligger meget gemt bag hans mystiske personlighed. Selvom at vi tit befinder os meget overfladisk i forhold til personerne, fungerer det bare, fordi jeg følte at forfatteren får beskrevet dem rigtig godt i første hug, at jeg kan sagtens forestille mig dem overfor hinanden, når jeg læser bogen.

Jeg kan helt sikkert anbefale ’Uovervindelig sommer’ især hvis du mangler en god bog her til sommerferien. Den var rørende og beskrev livets glæder, tilfældigheder og skuffelser utrolig godt. Så skal det også lige nævnes at jeg synes coveret og fremstilling af bogen er lige i øjet, som gjorde at jeg bare fik en stor lyst til at starte på den med det samme.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *