“Upside Down” på DVD

Upside Down

Titel: Upside Down
Genre: Sci-fi drama 
Spilletid: 1 time og 43 minutter 
Udkom: 27. februar 2014 
Skuespillere: Jim Sturgess, Kirsten Dunst, Timothy Spall
Selskab: Mis Label

2 stjerner DUO

 

 

Et sci-fi kærlighedsdrama med aspirationer, der allerede tabes på gulvet i indgangsscenen. Upside Down var ikke min kop te – der var tilsat alt for meget sukker.

Resumé

Som teenagere forelsker Adam og Eden sig hovedkulds i hinanden på trods af, at absolut alt er imod dem: samfundsklasser, systemet, geografi idet, de bor på to forskellige planeter, og til sidst er der tyngdekraften, som er modsattrækkende for de to planeter og deres objekter. Alt brister, da de en skæbnesvanger dag opdages, for interaktion mellem de to planeter er strengt forbudt. Adam tror, Eden er død, indtil han 10 år senere ser hende på TV. Adam søger af farefulde veje for at finde sin gamle kærlighed igen.

Anmeldelse

Da jeg satte mig ned for at se ”Upside Down”, forventede jeg en romantisk film om et par, der ikke kan få hinanden (om end med en lidt anderledes ramme for handlingen, end hvad man er vant til). Jeg havde positive forventninger til filmen, især med skuespillerne Jim Sturgess og Kirsten Dunst i de to ledende roller.

Hvad jeg så, ved jeg ærlig talt ikke, hvad jeg skal sige til. Filmen startes ud med Sturgess’ karakter, Adam, der purrende fortæller om den store sjælepartner-kærlighed. I den dur fortsættes filmen med vattede klichéreplikker, som mest af alt gav mig lyst til at stoppe filmen.

Igen og igen blev storslåede billeder slået op på skærmen med skyerne, der hvirvler rundt, en kæmpe sol og panoramaer, hvor det ses, at de to verdener hænger over hinanden. Vi ser et kontor, hvor medarbejderne både sidder nede og oppe i loftet, for det tillader tyngdekrafterne i dette univers.

Alle disse special effects, men til hvilken nytte? Meget af filmens handling hvilede i disse effekter, der skulle forestille at være ret så imponerende, men de gav tværtimod følelsen af en bil, der står i tomgang og ikke kan komme i gang. Tre, fire gange i løbet af filmen oplevede jeg endda, at hændelser slet ikke stemte overens med ”reglerne” i universet, hvilket bare gjorde filmen endnu mere utroværdig. Det lykkedes ovenikøbet på et tidspunkt Upside Down at imitere Titanic.

Aspirationerne til at skabe noget stort var der, men temaerne slog aldrig i gennem. Personerne udviklede sig ikke, og kærligheden blev overdrevet til det absurde og kom aldrig under huden.

Giver du dig til at se Upside Down, vil du få serveret alle den romantiske genres allerede godt og grundigt brugte klichéer, som du egentlig mest har lyst til at brække dig over. Værsgo. 

josefine

Skrevet af Josefine Mariendal Huus


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *