“Vader på Kansas City”

http://billetto-production.s3.amazonaws.com/cropped_images/491703/cropped/vader.JPG

Torsdag den 4. maj var det endelig tid til, at de polske thrashed death legender i Vader tog en tur forbi Danmark – nemlig på Kansas City i hjertet af Odense. I anledning af Metalmekka spillede de et brag af en koncert med danske Bloodrush og Horned Almighty samt to udenlandske bands, Sterbhaus samt WILD.

Det eneste band, jeg på forhånd var bekendt med, var faktisk hovednavnet – men Vaders optræden alene er altså grund nok til at tage til en hvilken som helst koncert. Odenseanerne i Bloodrush var tydeligt på hjemmebane og fik klar opbakning fra publikum. Stemningen på scenen var virkelig god, og det smitter som altid af på alle andre tilstedeværende. Svenskerne i Sterbhaus gik på, og kærligheden til vores naboer (for jo, vi kan jo inderst inde godt lide dem) var både tydelig og gensidig, og hele bandet generelt havde en utrolig god kontakt til publikum.

Da Sterbhaus havde spillet, nåede vi til det punkt på aftenen, hvor jeg blev ærgerlig over mit manglende kendskab til de resterende bands – for hvor var det næste band, Horned Almighty, dog fantastiske. De fire medlemmer spillede aarhusiansk black metal af bedste skuffe, og gav, som de forrige bands, en upåklagelig live performance. Der var corpse paint, growl og highfivende guitarister for alle pengene, og jeg bliver nødt til at slå fast én gang for alle, at black-genren altså er helt fantastisk som livemusik – noget Horned Almighty i den grad beviste over for publikum på Kansas City.

Der var stort set ingen pauser mellem at de forskellige bands var på scenen, og det gjorde også, at klokken endnu ikke var så mange, da polakkerne i Vader endelig gik på. Igen var der en fantastisk kontakt til publikum, folk stod (for første gang den aften) tætpakket helt oppe foran scenen, og stemningen var stadig helt i top. Forsangeren snakkede med os mellem de fleste af sangene, og bandet var helt nede på jorden – det gjorde, sammen med de halv-små omgivelser på Kansas City, at det blev en ret intim oplevelse, hvilket var vildt fedt. Vader spillede desuden en masse af deres ældre numre, hvilket absolut var positivt. Der blev smidt plektre og trommestikker ud til publikum, og jeg er sikker på at ikke én havde haft en dårlig oplevelse, da det sidste nummer var spillet og folk begav sig hjemad.

Hvert enkelt band spillede op til fest, og især blandt odenseanerne i Bloodrush var det nemt at se, at de var på hjemmebane – opbakningen fra publikum var der intet at udsætte på. Generelt var der en fantastisk stemning hele aftenen, og som til de fleste andre metalkoncerter er det ikke til at se, hvem der egentlig kender hinanden, og hvem der bare lige er bedste venner for en kort stund. De mindre bands gjorde et upåklageligt job, og Vader var fantastiske at opleve live.

s

Emi DUO

Skrevet af Emilie Bregendahl


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *