”Valdemarsro – Aftensmad: De skønneste livretter til hele familien” af Ann-Christine Hellerup Brandt

valdemarsro

Original titel: Valdemarsro – aftensmad: de skønneste livretter til hele familien
Forfattere: Ann-Christine Hellerup Brandt
Genre: Faglitteratur
Sider: 368
Forlag: Politikens forlag

Udgivelsesdato: 5. september 2019

DUO 6 stjerner

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Bogen bag bloggen ’Valdemarsro’.

streg

Resumé

’Valdemarsro – aftensmad’ er den nye kogebog fra kvinden bag Valdemarsro bloggen, som samler hele familien om aftensmåltidet uden at tage for lang tid og skaber overblik for hver eneste opskrift.

streg

Anmeldelse

Ud fra sin populære blog Valdemarsro har Ann-Christine Hellerup Brandt samlet et bredt udvalg af hendes bedste opskrifter på forskellige former for aftensmad. I forordet forklarer hun selv, at maden skal passe til en almindelig dansk familie og kommer både med gode råd og forklaringer til kogekunsten, som ikke kræver den store form for kundskab for madlavning for at kunne følge.

Til anmeldelse af denne bog er der blevet udvalgt flere opskrifter, hvor der især har været lagt vægt på tid, ingredienser og sværhed ift. at det er ment som hverdagsaftensmad, det fleste af dem. De opskrifter, som er blevet testet, er Shepards Pie (Side 28), forloren hare (Side 32), fyldt kyllingebryst med pikant flødeost, tomat og chorizo (Side 54), one pot pasta med ærter og spinat (Side 114), Spaghetti Carbonara (side 129) og Ratatouille (Side 322).

Bogen er opdelt i hverdagsmad, weekendretter og tilbehør. Alle disse har derudover også underkategorier som simremad, pizza, pasta, hvilket gør det sindssygt overskueligt at finde opskrifter, men også god til at bestemme sig for et overemne og så finde inspiration. Bogen er derudover også fyldt med utrolig flotte billeder, som faktisk er nemme at efterligne og giver et godt billede af, hvad man kan forvente, hvis man følger opskriftens simple instrukser.

De opskrifter, som er blevet lavet, har været sindssyge nemme og fra et økonomisk perspektiv er de også tilgængelige til både familier men også enlige. Der er meget få opskrifter, hvor man skal have noget specielt, noget man sjældent bruger. Langt størstedelen har man i forvejen såsom olie, rasp, æblecidereddike, og hvis ikke, kan disse også fås til rimelige priser. Alt maden har både kunne holde sig i flere dage og sagtens fryses ned, hvilket gør det til et ekstremt plus.

Maden har jeg lavet på mellem 20 minutter til 2 timer. Kyllingebrysterne og pastaen var lynhurtige at lave, og hvis man rydder op imens, som der anbefales i bogen, så er aftensmåltidet bare en leg. Ratatouillen og Shepards pie tog længere tid, især fordi det er simremad, men den benyttede jeg så på andre ting. Derudover kan man sagtens forberede grøntsager og lignende dage før til flere af opskrifterne.

Denne kogebog er måske den mest vellykkede jeg længe har set. Den forholder sig til både pris og sværhedsniveau, men også til tiden som man måske ikke har til hverdag. Den er overskuelig og nem, men går bestemt ikke ned på udstyr, og man ville sagtens kunne bruge kogebogen til finere selskaber. Hvis den kunne få mere end 6 stjerner, så ville den få det.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code