“Valentina” af Kevin McDermott

Valentina

Original titel: Valentina
Forfatter: Kevin McDermott
Forlag: Jensen & Dalgaard
Genre: Ungdomsbog
Sider: 223
Oversat af: Tina Sakura Bestle
Udgivelsesdato: 22. januar 2015

DUO stjerner 4

 

 

 

 

’Valentina’ er en bog, som ikke overraskede mig det store. En letlæselig og hyggelig bog om en verden, som er blevet ødelagt af klimaforandringer, og hvor det kun er de rige, som har penge til det, kan bo beskyttet og privilegeret på Fortet.

streg

Resumé

Valentina er vant til at få alt, hvad hun peger på. Hun er nemlig præsidentens datter, og mener derfor hun er hævet over alle andre. Indtil den dag hun møder Pippa og Damien, som begge er flygtet fra deres hjem. De bliver hurtigt venner, og det er dem mod resten af verden – indtil Valentina begynder at forstå hvad der sker udenfor de beskyttende mure. Før hun ved af det, er hun på vej ud og se resten af øen med sine egne øjne – men hvor sikkert er det at bevæge sig rundt i Ødemarken, når man er datter af præsidenten?

streg

Anmeldelse

’Valentina’ byder ikke på de vilde overraskelser, og selvom der dog er spænding og tempo på, fik jeg aldrig bogen helt ind under huden. Sproget er sådan set rigtig godt, selvom Valentina til tider irriterede mig med alle de tanker hun skal dele med læseren, men som dog alligevel er med til at understrege hendes karakter.

Valentina er ikke vant til at blive overset, og har altid levet under ufattelig gode vilkår. Derfor er det også en prøve for hende, at leve som et helt almindelig menneske, og hun får i hvert fald givet udtryk for, at det er knap så tilfreds med. Efterhånden som hun ser mere af ø-livet, og hvordan de andre beboer har det, bliver hun dog mere moden og voksen, selvom hun ikke helt slækker på de samtaler hun fører med sig selv i hovedet.

Jo længere jeg kom ind i historien, jo mere viden fik jeg også omkring hvilke karaktere der ellers optræder i bogen. Jeg blev dog aldrig lukket ind til kernen af Damien, så han fremstår stadig lidt mystisk i mit hoved. Pippa derimod er en pige med vilje, mod og stor styrke. Jeg kom meget hurtigt til at holde af hende.

’Valentina’ kan helt sikkert anbefales til en hyggebog, som samtidig får en til at reflektere over ens egen tilværelse, og hvordan verdenen kunne se ud, hvis vi ikke passer bedre på miljøet. Den ligger i hvert fald op til en masse diskussioner, og indeholder samtidig en sød historie.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *