“Varulvens forbandelse” af Mette Sejrbo

Varulvens forbandelse

Originaltitel: Varulvens forbandelse
Forfatter: Mette Sejrbo
Genre: Fantasy, serie
Serie: Ulfhedin-sagaen

Sider: 579
Forlag: DreamLitt
Udgivelsesdato: 10. april 2018
DUO stjerner III

 

 

 


Tak til DreamLitt for anmeldereksemplaret.

Jeg var spændt på at komme tilbage til Mette Sejrbos forunderlige fantasyunivers, og se om jeg bedre kunne holde styr på alle de informationer, vi får serveret. Det var helt klart nemmere, at få tingene til at give mening her i bind 2.

streg

Resumé

Efter at have mistet sin bedsteveninde, må Emilie prøve at tackle sorgen, mens hun samtidig skal passe sin skole og lære, hvordan man er vølver. Det er virkelig en kamp og hun føler sig ret alene, efter sin venindes død. Sammen med venindes tidligere kæreste, forsøger de at komme videre i livet, men samtidig føler hun, at hun svigter sin veninde, ved at være sammen med ham. Og i baghovedet gemmer Jonas sig også. Hvad skal hun stille op den dag, hvor hun står overfor ham og bliver nødt til at slå ham ihjel?

streg

Anmeldelse

Da jeg læste ’Heksens kald’ følte jeg, at det var mange informationer, man fik smidt i hovedet på samme tid, og mange bolde man havde i luften. Man bliver også bare kastet ind i historien, som er lidt mere kompleks end de fleste fantasybøger. Men jeg kunne faktisk rigtig godt lide det. Det var mere barsk og rå, end jeg har været vant til – men det gjorde samtidig, at den adskilte sig fra alle de andre bøger.

Emilie står overfor nogle svære situationer, og jeg kunne sagtens forstå hende på nogle punkter, med at det kan være svært at være selv, når man har mistet nogen, man holder af. Jeg synes dog, hun er lige lovlig vovet til min smag, men det viser også, at hun må have et stort mod, som hun viser flere gange i bogen. En ting, jeg dog ikke lige kunne blive helt klog på, var hvordan hun bare kunne lægge følelserne til Jonas bag sig så hurtigt. Det virkede bare som om, at hun slet ikke havde været så glad for ham, som jeg troede, hun var.

Jonas har det helt sikkert heller ikke nemt her i ’Varulvens forbandelse’. Jeg var helt sikkert på hans side hele vejen igennem bogen, og håbede bare sådan, at Emilie snart ville tage sig sammen og blive lidt voksen, hvorimod jeg synes, at Jonas er god til at tage ansvar og udvikle sig, selvom han også kæmper.

Det var en ret så hæsblæsende afslutning, så jeg er spændt på at se, hvordan det hele ender. Det er helt klart heller ikke en bog til sarte sjæle, da der er en del voldsomme scener, som bliver beskrevet virkelig detaljeret, som selv jeg havde det svært med at læse.

Forsideillustrationer på både ’Heksens kald’ og ’Varulvens forbandelse’ har virkelig fået sig et løft, og det er så lækkert at se. Det gør altså noget ved en bog, at den er flot at se på. Så nu venter jeg bare spændt på at se, hvilken rejse Mette Sejrbo tager mig på i den næste bog.

streg

 

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *