“Ved daggry dør mørket” af E. B. Heimdal

Ved daggry dør mørket

Originaltitel: Ved daggry dør mørket
Forfatter: E. B. Heimdal
Serie: Morgendagens børn
Genre: Young adult, fantasy, serie
Sidetal: 349
Forlag: Lindbak + Lindbak
Udgivelsesdato: 23. november 2016

DUO stjerner 4

 

 

Tak til Lindbak + Lindbak for anmeldereksemplaret.

Jeg synes selve idéen om at lave et univers, hvor der ikke fandtes nogen voksne, var virkelig fed! At den så desværre ikke levede op til mine forventninger, er virkelig ærgerligt, da den har så meget potentiale kombineret med en utrolig flot forsideillustration.

streg

Resumé

Skye og Ecco er tvillinger og kæmper i en verden uden voksne for at overleve. De har vandret rundt i skoven alene i 5 år, efter at de mistede deres forældre til den mystiske sygdom, der slog alle voksne ihjel. De er dog ikke de eneste der holder til i skoven, og det kan være svært at vide, hvem der er venner og fjender. Hvem kan de stole på og er den mystiske sygdom vendt tilbage?

streg

Anmeldelse

Jeg blev helt vild med denne bog, allerede inden jeg begyndte på den, fordi den lød virkelig original med at man helt har skåret de voksne fra, på grund af den sygdom de er blevet ramt af, som har taget livet af dem. Umiddelbart tænkte jeg i hvert fald, at der var masser af potentiale i dette univers, og derfor ærgrer det mig også helt vildt, at der skulle gå næsten 200 sider, før jeg rigtig blev fanget af historien.

Dette skyldtes flere ting. Først og fremmest skulle jeg lige forstå universet helt og samtidig skiftes der mellem forskellige synsvinkler, alt efter hvilken gruppe man befinder sig hos. Derudover havde jeg faktisk håbet lidt på, at den ville være lidt ligesom TV-serien ’The Tribe’, som jeg var kæmpe fan af, da jeg var yngre. Men der skete bare ikke rigtig noget i lang tid, og det gjorde, at jeg flere gange overvejede at stoppe med at læse den.

Men så skete der noget! Og pludselig var bogen limet til mine fingre! Det er dog synd, at der skulle så mange sider til, før der kommer tempo på historien. Jeg synes dog stadig det er en god idé med denne verden uden voksne, og selve sygdommen bliver også undervejs forklaret, så man forstår hvorfor nogle bliver ramt af den, og andre ikke. Dette bliver der også allerede løftet sløret for i prologen, hvor man får en lille forsmag på, hvad det er for en sygdom, der rammer befolkningen.

Nu er jeg dog blevet så overbevist om, at der gemmer sig en god historie bag bogen, at jeg helt sikkert også vil læse den næste i serien. Den skulle efter planen komme i 2017, så jeg glæder mig til at finde ud af, hvad der sker videre med de mennesker, som man efterhånden betragter som venner, efter at have oplevet deres kampe og delt deres tanker. Så jeg vil stadig anbefale ’Ved daggry dør mørket’ til andre, som også var vilde med ’The Tribe’ og ellers godt kan lide en ungdomsbog uden fantasy.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *