“Vejen til London” af Alix Rickoff

Original titel: The Way to London
Forfatter: Alix Rickoff
Genre: Skønlitteratur
Sider: 416
Oversat af: Dorthe Klyvø
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 1. maj 2018

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret

Jeg elsker at befinde mig i universet i denne genre. Jeg prøver virkelig at se det hele for mig, og nogle gange med et stort ønske om selv at opleve det hele. ’Vejen til London’ følte jeg handlede om meget mere end bare rejsen til London. Nemlig rejsen til at finde sig selv og sine drømme.

streg

Resumé

Lucy Stanhope, barnebarn af en Jarl, lever et luksusliv uden konsekvenser. Det ændres dog brat af både krigen og en uforsvarlig handling fra hendes side af. Det tvinger hende til at rejse hjem til England, og forsøge at skabe sig et andet liv. Hun skal nemlig bo ved sin tante på Nanreath Hall. Det er både en stormfuld rejse dertil og ikke den tilværelse, hun havde regnet med. Det ændres dog også den dag, hun møder drengen Bill, som Lucy i et svagt øjeblik ønsker at hjælpe med at finde hans mor i London. De begiver sig ud på en ukompliceret og ufarlig rejse, tror de i hvert fald, men finder hurtigt ud af, at det ikke er så enkelt det hele, hverken vejen til London eller vejen til lykken.

streg

Anmeldelse

Efter jeg havde læst Alix Rickloff’s første bog, glædede jeg mig rigtig meget til at læse videre. Det var der en særlig grund til, nemlig universet, som forfatteren formår at få skabt, og som fangede mig rigtig meget. Vi får lidt oplysninger om verdenssituationen med krigen i starten af bogen, hvor London blandt andet bliver bombet, og vores hovedpersoner skal flygte. Det var rigtig godt, at der var det element med i, så man virkelig fik fornemmelsen af tiden og af de historiske begivenheder set på en anderledes måde. Det er virkelig en af grundene til, at jeg elsker sådanne bøger og bare gerne vil læse endnu mere.

Jeg kunne faktisk rigtig godt lide hovedpersonen Lucy hele vejen i gennem bogen. Hun var noget af en snob i starten og vulgær, bare fordi hun har kunnet slippe afsted med det. Men på en måde synes jeg det var rigtig forfriskende, at læse om en hovedperson, som ikke altid er så korrekt. Hun ved også udmærket, hvad hendes fejl og mangler er, så et eller andet sted har hun en stor selvindsigt og alligevel ikke, fordi hun ved slet ikke, hvad hun vil og hvad hun egentligt drømmer om. Hun har haft et meget kærlighedsløst forhold til sin mor, og det har sat sine præg. Men alligevel har hun en god personlighed og kommer ud på en rejse og udvikling, som jeg godt kunne lide at følge.

Der var også en rigtig god spænding i bogen, fordi man hele tiden følte, at personerne var på en rejse både fysisk og mentalt. Jeg følte på alle måder at siderne bare vendte sig selv, fordi jeg ikke kunne vente med at læse videre. Et af elementerne som er til stede i bogen er kærlighedselementet, fordi hun møder en fyr, som udfordrer hende, og det syntes jeg var fedt, så der også kom noget drama over handlingen på samme tid.

Alix Rickloff’s bog ’Vejen til London’ er helt sikkert en bog, jeg kan anbefale, at man tager fat i, fordi det er en bog med et historisk pift, og som fortsat var spændende og hyggelig at læse. Jeg kunne helt sikkert godt tænke mig at læse flere bøger, som ligner denne eller Alix Rickloff’s første bog ’Hemmelighederne på Nanreath Hall’. Så jeg håber, at det ikke er det sidste, vi har hørt fra hende. Så der er kun tilbage og sige sæt i gang!

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *