“Verdens heldigste kvinde” af Jessica Knoll

Verdens heldigste kvinde

Original titel: Luckiest Girl Alive
Forfatter: Jessica Knoll
Oversat af: Do Windfeld Sabroe
Forlag: Politikens forlag
Genre: Skønlitteratur, drama
Sider: 390
Udgivelsesdato: 24. maj 2016

DUO stjerner 4

 

 

 

TifAni FaNelli har en rigtig stor hemmelighed. Og den er rigtig slem. Så slem at ingen, som kan komme i vejen for hendes fremtidige planer, må få den at vide, før hun har fået hvad hun vil have.

streg

Resumé

Den kommende Mrs. Ani Harrison, tidligere TifAni FaNelli, har omhyggeligt iscenesat sig selv siden hun var 14 år. Nu er hun 28 år og skal snart giftes med en af New Yorks store kanoner. Hun er en smuk og succesfuld journalist. Hun er besat af mærkevarer og sulter sig selv for at kunne passe den eftertragtende size zero i brudekjoler. Men TifAni har en stor hemmelighed. Som 14-årig, prøvede hun desperat at passe ind på den fine kostskole hendes forældre har anbragt hende på. Men en stor tragedie, der var så ydmygende og smertende, at hun vil gøre alt for at den ikke kommer frem og ødelægger hendes perfekte overflade. Men da små flashbacks kommer frem, så må hun tage en stor beslutning.

streg

Anmeldelse

Jessica Knoll skriver en meget flot, vel detaljeret bog som lige er noget for fans af ’Shopaholic’ serien af Sophie Kinsella. Hovedpersonen, TifAni, er skabt så godt at selv jeg, som er så tæt på at have den modsatte personlighed, finder hende tiltrækkende og interessant at lære at kende. Knoll beskriver et rigtig flot plot, som fanger en fra det første øjeblik man slår op i bogen, og ender den rigtig godt, på den bedste cliffhanger metode, skønt der vist ikke kommer en 2.

Selve plottet er set før og kan til en hvis grad kaldes for en cliches historie, men Knoll bringer forskellige elementer i spil, som drejer historien ind på nogle nye vinkler som jeg aldrig er stødt på. Bl.a. er der meget fakta og fortællinger om New York, som jeg aldrig havde hørt om. Jeg ville nok hellere aldrig havde fundet ud af dem, siden jeg ikke er en rig New Yorker som får alle de hemmeligheder foræret. Blev ret ærgerlig over at Kleinfield åbenbart er en tacky brudesalon, for folk som ikke bor i New York. Nu ved jeg så at min brudekjole skal købes i en lille boutique, hvis jeg skal gøre det ordentligt New Yorker style.

Knoll opbygger en karakter, som mange kvinder vil være i stand til at kunne følge i tankegang og sind. TifAni er flot beskrevet og Knoll efterlader meget få huller i plottet, som ellers kunne få historien til at virke mindre sammenhængende. Der bliver efterladt få cliffhanger og uløste mysterier i bogen, som så er oppe til den individuelle læser at fylde ud, men de steder Knoll har valgt at gøre dette, passer godt i forhold til fortællingen. Flere steder i fortællingen bliver læseren oplyst af en sand New Yorker og kvinde. Der bliver nævnt begivenheder, steder og gode råd, som de færreste ville kunne komme med, hvis de ikke stod i TifAnis sko. Forfatteren lever sig dybt ind i rollen som TifAni FaNelli og beskriver det så dybt og forstyrrende, at det næsten er en selvbiografi.

Selvom bogen er rigtig flot skrevet og er meget levendegørende, så kikser det også fra tid til anden. Det store plot twist som forfatteren prøver at snige frem langsomt, igennem hele bogen, rammer lidt skævt ved den store afsløring til sidst. Det som skulle have virket som en spændende fortælling om en stor tragedie i en ung piges liv, som så skulle indvirke på hendes senere voksen liv, kommer til at stå i skyggen for smålige tanker og tøsede hemmeligheder.

Så selvom bogen er fantastisk skrevet, så kunne plottet være bedre gennemtænkt og den kunne godt have haft endnu en gennemlæsning, hvilket er grunden til at den får fire stjerner.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *