“V/H/S 2”Titel: V/H/S 2
Genre: Horror
Sprog: engelsk
Spilletid: 92 minutter
Udgivet: Oktober 2013
Selskab: Mis. Label


DUO stjerner 4

 

 

 

 

VHS 2 er opfølgeren til VHS fra 2012 – mindst ligeså klam, blodig og gennemført som forgængeren. 

s

Resumé

En studerende er forsvundet på mystisk vis, og den studerendes mor hyrer en privatdetektiv til at opklare, hvad der er sket med hendes søn. Privatdetektiven Larry og hans kæreste kører derfor en nat (selvfølgelig om natten, hvad ellers?) ud til den studerendes hus og bryder ind, i håb om at finde spor, der kan lede til en opklaring af sagen. Men det, de finder i huset, er langt mere frygtindgydende end nogen pessimist kunne have overvejet – huset er øde og mørklagt, men stuen er fuld af VHS-bånd, som Larrys kæreste giver sig til at se, mens Larry selv gennemsøger huset. VHS-båndene viser sig at gemme på frygtelige individuelle historier, der langsomt sammenstykker en grusom sandhed om, hvad der i virkeligheden er sket med den studerende. 

s

Anmeldelse

I og med at VHS 2 er skabt af bagmændene bag film som The Blair Witch Project, The Raid, Hobo With a Shotgun og You’re Next, kommer det nok ikke som en overraskelse for nogen, at hele filmen er filmet med håndholdt kamera – eller hvad der løbende skal forestille hhv. en fyrs øje, hvor der er indsat et kamera, overvågningskameraer, webcam osv. Vi kender det også fra Paranormal Activity-filmene (hvor jeg dog ikke synes at det fungerer særlig godt) – men i denne film er det virkelig vellykket og giver et meget ulækkert og meget realistisk resultat.

Endnu et plus er, at der bliver skiftet ret meget mellem de subgenrer man oplever inden for horror. Vi kommer både omkring chokeffekter, gore, aliens og mere psykologiske aspekter – og alligevel formår skaberne at holde en rød tråd lige tilslutningen. Respekt for det! Det gør filmen yderst interessant, ikke mindst når man som seer fanger pointen i filmens slutning.

I det hele taget er VHS 2 en ret unik horrorfilm, der på trods af de mange elementer, der ikke benyttes normalt, er virkelig god. Alting, inklusiv plottet, virker i starten ret uklart, men efterhånden som det går op for en hvad pointen er, bliver det sindssygt skræmmende – og det skal det jo helst være.

 

s

Emi DUO

Skrevet af Emilie Bregendahl


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *