“Vi havde jo bare en pause” af Lindsay Kelk

vi havde jo bare en pause

Original titel: We were on a break
Forfatter: Lindsay Kelk
Oversat af: Kamilla Pontoppidan Haderup

Genre: Skønlitteratur
Sider: 380
Forlag: HarperCollins Nordic

Udgivelsesdato: 3. april 2018

DUO stjerner 4

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret.

Jeg forventede at ’Vi havde jo bare en pause’ ville være en humoristisk bog, og det fik jeg også ret i. Der er flere kiksede situationer, som var både sjove og akavede.

streg

Resumé

Olivia og Adam er afsted på deres drømmeferie til Mexico. Olivia har fået af vide af sin veninde, der er gift med Adams bror, at Adam vil fri til hende på ferien. Så hun går og længes efter, at han skal stille det store spørgsmål, men da det stadig ikke er sket på den sidste dag, og deres aften bliver fuldstændig ødelagt, tror hun, at han har fået kolde fødder. Det bliver bare endnu mere forvirrende, da han beder om, at de skal holde en pause, da de kommer hjem fra ferien…

streg

Anmeldelse

Jeg havde glædet mig lidt til at læse ’Vi havde jo bare en pause’, da bagsideteksten mindede mig om andre gode humoristiske bøger, jeg har læst, som f.eks. bøgerne af Mhairi McFarlane. Det viste sig også, at den havde en lidt komisk og humoristisk vinkel, hvilket jeg godt kunne lide. Vi kommer virkelig ud for nogle akavede scener indimellem, men det gjorde bare historien mere speciel.

Indtil flere gange havde jeg dog lyst til at slå hovedpersonerne oveni hovedet, men følelsen kom dog mest ved Adam, som virkelig træffer nogle dumme beslutninger indimellem. Jeg kunne sagtens forstå Olivia, at da Adam endelig havde sagt ordene ”lad os tage en pause fra hinanden”, at hun så ikke bare ville komme krybende tilbage, da der jo måtte være en grund til, at han havde sagt det.

Det er også nogle forskruede familier vi stifter bekendtskab med, hvor der op til flere gange opstod kampe, jeg havde svært ved at forholde mig til, selvom det var realistisk nok. Men jeg syntes bare slet ikke det var fair, den måde de opførte sig på overfor hinanden, og syntes de burde lære at værdsætte hinanden noget mere.

’Vi havde jo bare en pause’ var en hyggelig og humoristisk bog, som flere gange fik mig til at le og græmme mig undervejs. Jeg synes, at den fortæller hvor vigtigt det er, at vi behandler hinanden godt, og sætter pris på hinanden, og at det handler om at lave det, der gør en glad, fremfor det der bliver forventet af en. Så hvis du trænger til at få lidt perspektiv på din tilværelse kombineret med humor og kærlighed på kryds og tværs, er ’Vi havde jo bare en pause’ et godt bud.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *