“Vores kemiske hjerter” af Krystal Sutherland

Vores kemiske hjerter

Originaltitel: Our Chemical hearts
Forfatter: Krystal Sutherland            Oversat af: Rasmus Hastrup
Genre: Kærlighedsroman
Sidetal: 267
Forlag: Lovebooks
Udgivelsesdato: 4. april 2017
 

DUO stjerner 3,5

 

 

 

Tak til Lovebooks for anmeldereksemplaret.

Hvis du kan lide ’En flænge i himlen’ eller andre ungdoms kærlighedsromaner, vil du sikkert også kunne lide denne.

streg

Resumé

Henry har aldrig været forelsket før, men så begynder Grace på hans skole. Hun er en meget speciel type, ikke lige en han ville falde for normalt, men der er bare noget over hende, som han bare ikke kan modstå. Efterhånden som han lærer hende at kende, bliver han klar over at Grace bærer rundt på en stor sorg, som han ikke bare lige kan hjælpe hende af med.

streg

Anmeldelse

Det er lidt af en kliche kærlighedsroman. Dog i den forstand at det ikke er en typisk ”kærlighed ved første blik” historie, mere som ”der er sket en ulykke, og nogle er kommet til skade” historie. Det der mest skiller bogen ud fra alle de andre kærlighedsromaner, er at der ind imellem, er cut af dybe og meningsfulde tanker og dialoger, hvilket gør bogen mere tankevækkende og spændende. Der er blandt andet en masse smukke citater og metaforer, men jeg vil ikke skrive dem her, for det ville spoile for meget. Det er ikke, fordi romanen er dårlig, for det er den bestemt ikke, men jeg kan personligt hurtigt blive træt af kliche kærlighedsbøger.

Krystals skrivestil minder mig meget om John Greens skrivestil, især minder den mig meget om ’Paper Towns’ og ’Gåden om Alaska’. I alle tre bøger er hovedpersonen nemlig en dreng, som er betaget af en pige, som er omringet af en masse mystik.

Jeg kan rigtig godt lide hovedpersonen Henrys venner, Murray og Lola. Murray er en rigtig sjov karakter, der sætter lidt gang i historien, og Lola er også sjov og i det hele taget bare en rigtig god ven.

Jeg synes, at det er lidt ærgerligt, at forsiden er fyldt så meget ud, for den ser lidt rodet ud i mine øjne. Jeg synes, at den original udgave er pænere, for den er mere rå og enkel. Til gengæld er jeg ret vild med de små fiske illustrationer, som er i begyndelsen af hvert kapitel, og også er på forsiden. Sms beskederne er også illustreret og ikke bare skrevet ned, hvilket jeg synes gør læseoplevelsen rigtig god. Der er faktisk flere steder i bogen, hvor der er illustrationer, og det er virkelig dejligt efter min mening, at man får et lille break fra flere siders ren tekst.

Romanen er fyldt med referencer til bl.a. ’Harry Potter’, ’Star Wars’ og diverse sociale medier, hvilket giver den et meget moderne udtryk. Den er hurtigt læst, da den ikke er super lang og heller ikke har nogle specielt svære ord. Jeg vil sige at aldersgruppen er et sted mellem 15 og 20 år. Alt i alt er det en god bog med plads til eftertanke.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *