“Vulkanvinter” af Christian Engkilde

pandora

Originaltitel: Vulkanvinter
Forfatter: Christian Engkilde
Serie: Pandora
Forlag: Silhuet
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 515
Udgivelsesdato: 14. september 2019

 

 

 


Tak til Silhuet for anmeldereksemplaret.

Jeg blev virkelig positivt overrasket over ’Vulkanvinter’, som jeg ikke havde de største forventninger til, men som endte med at være en sindssyg god læseoplevelse!

streg

Resumé

Efter et voldsomt udbrud fra en supervulkan i det sydlige Asien får det fatale konsekvenser for civilisationen, hvor mange millioner mennesker dør og kun få overlever bølgen af naturkatastrofer der rammer efter udbruddet. 30 år efter udbruddet har de overlevende forsøgt at skabe sit et nyt liv i ruinerne af den gamle verden. Pandora er 17 år gammel og bor med sin far i bjergene. Men da hendes far tvinges væk for at arbejde som læge for en krigsherre, tager Pandora afsted i den ukendte verden for at befri ham.

streg

Anmeldelse

Jeg havde ikke de store forventninger, da jeg begyndte på ’Vulkanvinter’, og jeg var nok ikke helt klar over, hvad jeg gik ind til. Det viste sig dog, at der gemte sig en virkelig nervepirrende og spændende historie, som snart opslugte mig, og jeg endte med at få en vildt god læseoplevelse, hvilket kun var skønt! Siderne vendte sig nærmest af sig selv, fordi jeg var så ivrig efter at finde ud af, hvor Pandora ville ende henne.

Det var virkelig fedt, den måde bogen var bygget op på. Som udgangspunkt følger vi Pandora, men indimellem er der kapitler, der fortæller om hendes fars fortid, og hvad der egentlig skete, dengang vulkanen ødelagde så mange liv. Jeg synes, det var en god måde med at springe lidt i fortid og nutid, og på den måde fik vi også faderens historie.

Pandora er en sej pige, som i en alder af 7 år mistede sin mor til ranerne, der slog hende ihjel. Siden dengang har hun boet i bjergene sammen med sin far. En af hendes mors veninder hjælper hende med at træne, så hun kan forsvare sig selv, hvis det skulle komme dertil. Derudover kan hun både jage og klare sig på egen hånd i naturen.

Hun har en imponerende styrke, og jeg kunne bare rigtig godt lide hende.
Det var helt sikkert også med til, at jeg blev så fanget af historien, fordi jeg sad og heppede på hende og håbede, at hendes mission om at befri sin far ville lykkes. Undervejs på sin rejse møder hun både uventet venskab, fare, mistro og vold, og hun sættes virkelig på prøve. Der kommer også lidt kærlighed indover, og det synes jeg kun gjorde noget godt for historien.

Jeg er virkelig imponeret over ’Vulkanvinter’, som både var interessant og anderledes, men som også indeholdt en rigtig god historie, levende sprog og detaljeret beskrivelser. Jeg følte næsten, at jeg vandrede ved siden af Pandora i bjergene. Der var masser af spænding til stede og det hele slutter i et voldsomt opgør, som næsten fik mig til at sidde og bide negle. Mine varmeste anbefalinger herfra, og nu glæder jeg mig bare til at læse fortsættelsen! Den kan ikke komme for hurtigt.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *