“War of the Worlds” på Blu-ray

War of the Worlds

Original titel: War of the Worlds
Skuespillere: Tom Cruise, Dakota Fanning og Tim Robbins
Genre: Science fiction
Spilletid: 1 time og 53 minutter
Filmselskab: 20th Century Fox
Udgivelsesdato: 1. juni 2020

 


Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret

En ældre rumvæsen film, hvor skuespillernes præstationer er med til at trække handlingen op.

streg

Resumé

Ray Ferrier har sine to børn på besøg til en overnatning, da deres mor skal ud af byen. Hans forhold til børnene er mildest talt ikke særlig godt, og Ray har ikke helt forberedt sig på deres besøg. Men pludselig slår mærkelige lyn ned fra himlen og jorden krakelerer. Ray må straks flygte for at redde sig selv og børnene fra en skræmmende hær af trebenede rumvæsener, som kun ønsker at udslette alt på deres vej.

streg

Anmeldelse

Jeg var spændt på at se ’War of the Worlds’ og undrede mig egentligt over, at jeg ikke har set den før. Jeg må indrømme, at jeg ikke havde de største forventninger til filmen, og jeg blev heller ikke vildt imponeret, men så skulle jeg lige huske på, hvornår den er blevet produceret. Det kan tydeligt ses, at den er fra 2005 på grafikken, og det får straks tankerne i gang med, hvor forvent jeg egentligt er til grafikken, når jeg skal se en science fiktion film.

En anden ting, jeg ikke var helt vildt imponeret over, var vores hovedperson Ray. Tom Cruise spiller rollen rigtig godt, og han er castet perfekt til den, men karakteren, som han skal spille, var jeg ikke særlig vild med. Han er vild usympatisk og var det faktisk hele vejen igennem. Det var ikke rigtig, fordi jeg gik vildt meget op i, hvad der skulle ske med ham. Men til gengæld kunne jeg godt lide den lille pige, som er spillet af Dakota. Det var sjovt at se hende som mindre i denne rolle og i betragtning af, at hun ikke er ældre, så gør hun det rigtig godt.

Da filmen er gået i gang og over halvvejs, sidder jeg lidt og tænker, hvordan den kommer til at ende, fordi vores hovedpersoner ser ikke rigtig ud til at lave andet end at flygte og kan derfor ikke rigtig kæmpe imod på den måde. Så når vi frem til slutningen, og lige pludselig ender det egentligt ret brat og uden at hovedpersonerne egentligt ved, hvad der sker, og det gør seeren heller ikke. Men så til sidst, er der en fortæller, der giver os en lille information, men denne kunne jeg godt have tænkt mig var lidt mere detaljeret.

Men man må sige en ting, og det er at der er gang i den hele tiden, og der er god spænding hele vejen igennem. Det bringer helt sikkert også filmen op sammen med at skuespillernes præstationer, for der er ingen tvivl om, at de gør det godt. Med baggrund i det, kan jeg anbefale, at man ser filmen, hvis man er til rumvæsen genren og kan bære over med grafikken af ældre dato, som jo også har sin charme.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *