“Westworld” sæson 1 på Blu-ray

westworld

Original titel: Westworld: The Maze
Genre: Science-fiktion, Drama 

Skuespillere: Sidse Babett Knudsen, Ed Harris, Anthony Hopkins og Evan Rachel Wood

Spilletid: 10 timer og 16 minutter
Selskab: HBO
Udgivelsesdato: 16. november 2017

5,5 DUO

Tak til HBO for anmeldereksemplaret

Jeg havde ikke de store forventninger til serien, inden jeg gik i gang og kan kun sige, at jeg blev meget positiv overrasket over den. Den fik mig ind i et fantastisk univers.

streg

Resumé

Westworld er en fantasipark, og er noget som man aldrig har set før. Det er nemlig på ingen måde en almindelig forlystelsespark. Parken er til de rige og til dem som gerne vil finde sig selv og udleve fantasier, som man aldrig ville have mulighed for i virkeligheden. Parken er nemlig fyldt med robotter, som lever i forskellige scenarier, alt efter hvad gæsten ønsker. Robotterne har nemlig en bevidsthed og personlighed, men ingen samvittighed, så gæsten kan få lov at gøre, lige hvad de har lyst til. Indtil en dag hvor nogle af robotterne begynder at gøre ting, som de aldrig før har gjort, og som de ikke er programmeret til.

streg

Anmeldelse

Jeg havde hørt lidt om ’Westworld’ og set en lille trailer, inden jeg modtog serien med posten. Så min viden var ikke særlig stor, og af den grund havde jeg som sådan ikke nogle forventninger, men jeg var meget nysgerrig. Jeg synes den starter rigtig godt, ved at man bliver præsenteret for Dolores og andre af parkens ansatte, hvor man tydeligt og hurtigt får et billede af hvordan deres hverdag fungerer. Jeg blev meget overrasket, men positivt overrasket over at finde ud af, hvordan serien var skruet sammen.

Jeg kan godt lide tanken bag. Det er selvfølgelig en syg tanke et eller andet sted – men alligevel. Jeg synes det er fedt fundet på med hensyn til parken. Det er som en stor forlystelsespark, hvor ”gæster” kan få lov til at gøre lige hvad de har lyst til, uden der er nogen som sætter spørgsmålstegn eller konsekvenser for dem. Det er også en mulighed for personer, som gerne vil opleve noget, at komme tilbage til en anden tid. Det bliver præsenteret rigtig fint, både de gode ting og de dårlige ting. Fordi man kan jo godt gætte, at med en park fyldt med robotter, så må der gå et eller andet galt.

Der er meget forvirring lige i de første afsnit, og jeg havde mange spørgsmål til, hvem der var gæster og værter, og hvordan deres historier hang sammen. Men jeg synes også selv, at jeg hurtigt kom til at forstå, hvem der var hvad, af de forskellige personer. Vi får små oplysninger serveret lidt efter lidt, og det var vildt godt. Så var der lige et eller andet som man havde set og evt. ikke lagt meget mærke til, som alligevel havde en stor betydning i en anden sammenhæng.

Selvom at vi følger en del forskellige mennesker, både ansatte og værter, så kan man selvfølgelig ikke lade være med at holde med nogle bestemte, og de to jeg især holdte med, var hovedpersonen, som også er en af de ældste værter i parken, og Maeve, som er bordelmutteren i landsbyen. De begynder begge at kunne huske noget fra deres fortid, eller hvad gæsterne har gjort ved dem, og så følger man deres kamp for at finde sig selv. Man ser Dolores, som bevæger sig endnu længere ind i ’Westworld’ – nemlig et spil inde i spillet kaldet ’The Maze’. Det er meget spændende og noget som bestemt holdt interesseniveauet i højsædet. Maeve følger man mere ind i selve organisation, hvor de styrer ’Westworld’ fra. Det synes jeg var rigtig godt, fordi jeg havde mange spørgsmål til begge ting.

Jeg kan uden tvivl anbefale ’Westworld’, hvis man godt kan lide at se en serie, som har et anderledes plot og univers, og samtidig er fyldt med en masse talentfulde skuespillere, hvor jeg ikke kun kan fremhæve en. Jeg glæder mig meget til at se, hvad der kommer til at ske efter slutningen, eller hvordan/om serien fortsætter herfra.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *