“Where She Went” af Gayle Forman

Where She Went

Originaltitel: Where She Went
Forfatter: Gayle Forman
Sprog: Engelsk
Udgivelsesdato: 17. april 2012
Genre: Ungdomsbog
Sider: 264
Forlag: Penguin Group USA

DUO 6 stjerner

 

 

 

Efter den meget bratte og åbne slutning på ‘If I Stay’ hungrede jeg efter at vide, hvad der derefter sker med Mia og Adam, om de vil få deres happily ever after. ‘Where she went’ giver de svar – og mere til. Jeg var fuldstændig opslugt af bogen fra start til slut.

streg

Resumé

Der er gået over tre år siden ulykken. I den tid er Adams band, Shooting Stars, blevet verdenskendt, og hans liv er pludselig fyldt med turnéer, groupier, skrigende fans og utallige anonyme hotelværelser. Hele verden er lige ved hans fingerspidser, men det eneste, han virkelig vil have, er det eneste, han umuligt kan få: Mia.

Mia er også blevet verdenskendt – i hvert fald indenfor klassisk musik. Da hun startede på Juliard kappede hun al kontakt til Adam, uden så meget som et farvel eller en forklaring.

Da Adam vandrer hvileløst rundt i New York før en turné, som han virkelig gruer for, virker det som skæbnen, at han går forbi Carnegie Hall, hvor Mia skal spille koncert selv samme aften for at starte hendes egen tourné.

De to mødes efter over tre års separation, og indleder en tur rundt omkring i New York, hvor de endelig kan få snakket om alle de ting, de ikke fik gjort – og måske kan de genfinde det, de engang havde. Men spørgsmålet er, om de overhovedet kan genfinde deres kærlighed.

streg

Anmeldelse

Slutningen på ‘If I Stay’ efterlod mig med mange spørgsmål til, hvad fremtiden for Adam og Mia kommer til at indebære. ‘Where She Went’ giver svarene på de spørgsmål – om end ikke præcis de svar, jeg havde forventet og håbet på-

‘Where She Went’ er fortalt fra Adams perspektiv. Det var fedt også at høre historien fra hans synsvinkel. Man finder også ud af, hvordan han oplevede Mias ulykke, da der er flere flachbacks til øjeblikke, der i ‘If I Stay’ blev fortalt fra Mias synsvinkel.

Ligesom ‘If I Stay’ er ‘Where She Went’ opbygget med kapitler, der skifter mellem nutidens begivenheder og flashbacks til tidligere begivenheder. Det skaber en virkelig fed kontrast og giver én et meget bedre billede af Adam.

Adam og hans band er blevet enormt kendte. Han kan slet ikke gå på gaden uden at blive fuldstændig overrumplet af pressen – og det håndterer han ærlig talt ikke så godt. Det er meget fedt at se, hvordan hans reaktioner til den her pludselige berømmelse virker meget ærlig og realistisk; det er jo klart, at man bliver enormt overrumplet over sådan noget overnight fame, som Adam udsættes for.

Jeg elskede ‘If I Stay’, men jeg synes faktisk at ‘Where She Went’ er endnu bedre. Det skyldes til dels, at bogen er en del mindre trist end ‘If I Stay’, hvor jeg nærmest ikke kunne læse to sider uden at få tårer i øjnene. Der er mere liv og spræl i ‘Where She Went’ – og det elskede jeg!

Der er i hvert fald meget liv og spræl i bogen, da Adam og Mia genforenes og sammen udforsker New York. Indtil da var bogen virkelig trist, fordi Adam lider af virkelig slemme kærestesorger over at have mistet Mia – men på samme tid står han i det dilemma, at han jo lovede Mia, at han nok skulle holde sig væk, hvis det var det hun ville have, hvis hun bare vågnede op af komaen og levede.

I ‘If I Stay’ lærte man som læser Mia rigtig godt at kende, og i ‘Where She Went’ lærer man Adam rigtig godt at kende. Derfor var det endnu mere sørgeligt, at jeg nærmest selv følte det heartbreak, de gik igennem.

‘Where She Went” overgik på alle måder mine forventninger. Jeg grinede. Jeg græd. Og jeg kunne slet ikke lægge bogen fra mig. Derfor vil jeg klart anbefale ‘Where She Went’, hvis du har læst og elsket ‘If I Stay’. Du vil ikke fortryde det!

streg Sofie DUO

Skrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *