“Wicca Veninder – Chatsøstre” af Nicole Boyle Rødtnes

wicca veninder


Titel: Chatsøstre
Serie: Wicca-Veninder
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Udkom: 2012
Sider: 169
Forlag: Facet


DUO 3


 

 

 

“Wicca-veninder” er et godt bud til dig som trænger til en sød og hyggelig tøsebog, eller noget afslappende læsning.
Selvom bogen egner sig mere til de yngre læsere, nød jeg bestemt at læse den, og ser frem til at gå i gang med den næste i serien


streg

Resumé

Mathildes chat-veninde Frederikke er flyttet til Brønshøj efter 3 år hvor de to piger kun har kendt hinanden over chat. Mathilde glæder sig til endelig at få en rigtig veninde i klassen, og ikke længere være ensom og den som altid er uden for. Desværre går det ikke som det skal. Da Frederikke begynder, bliver hun lynhurtigt veninde med Pil, Mathildes ærkefjende.
Da projektugen går i gang, og Frederikke og Pil vælger at arbejde sammen, føler Mathilde sig både vred og svigtet. Nu er hun tvunget til at arbejde sammen med Victoria, Pil veninde, som også har været med til at mobbe Mathilde gennem årene.
Hvem vi lave det bedste projekt? Og kan Mathilde og Frederikke blive venner igen?

streg

Anmeldelse

Jeg har længe set ”Chatsøstre” på hylderne i boghandleren, men dog altid ladet den stå. I mit hoved var den til yngre læsere, og slet ikke en jeg vil finde interessant. Alligevel endte det med at jeg gav den en chance, og nu efter at have læst den, er jeg rigtig glad for jeg gjorde.

Jeg havde ret i at denne serie, er til de lidt yngre læsere, måske omkring 12-15 års alderen, men dette betyder ikke, at ældre læsere ikke kan få noget ud af serien. Nu hvor jeg har læst bogen, kan jeg kun sige, at det er en virkelig hyggelig lille tøsebog, som jeg bestemt nød at læse.
Bogen er på knap 170 sider, og det tog mig kun nogle timer at læse den, men bogen var virkelig hyggelig, og rigtig rigtig sød.

Bogen minder en om hvor vigtigt venskab er, og hvor forfærdelig det er at føle sig uden for, og viser hvad man kan gøre for at være en god ven – så endelig har bogen også det helt rigtig budskab til aldersgruppen, som måske vil virke lidt kliché-agtigt på ældre og mere kritiske læsere. Men hvis man bare er ude efter en sød hygge-bog, er ”Chatsøstre” et godt bud.

Bogen handler meget om Wicca, som er en slags naturreligion. Mathilde og Frederikke ser sig selv som Wiccanere, og dyrker Wicca. Det er ligesom deres ’ting’ de har tilfælles og det der bandt dem sammen.
I bogen får vi beskrevet lidt om de forskellige dages betydning, og hvad for nogle ritualer man kan lave. Dette var faktisk rigtig spændende, og jeg må indrømme at jeg glæder mig til at læse videre om det i næste bog.

Jeg vil anbefalede denne serie, til nye læsere, som leder efter noget der ikke er videre avanceret, men også til dem, som bare trænger til en sød bog.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *