“World War Z” på dvd

world war z på dvd


Titel: ”World War Z”
Genre: Gyser, Action
Sprog: Engelsk
Spilletid: 116 min.
Udkom: December 2013

Skuespillere: Brad Pitt, Mireille Enos, Peter Capaldi
Filmselskab: Paramount Pictures

DUO stjerner III

 

 

Det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst så “World War Z” så derfor var det fedt endelig at se den igen, og den er lige så fed som jeg husker!

s

Resumé

Nu kom ”World War Z” endelig på dvd, og vi kan igen se det den actionfyldte zombiefilm med Brat Pit i hovedrollen.

En mystisk virus spreder sig rundt omkring i verden, og da Gerry Lane (og hans familie) sidder fast i en bilkø befinder de sig pludselig midt i det store kaos. Folk omkring dem flygter i panik, og Gerry tænker kun på at få sin familie i sikkerhed.

Gerry som er tidligere FN-observatør, får tilbudt at komme tilbage på arbejdet og til gengæld vil hans familie blive beskyttet. Gerry har intet valg, og indvier. Nu er hans opgave at prøve at spore virussen oprindelse og forhåbentligt finde løsningen til at stoppe spredningen og finde en kur til de syge. 

s

Anmeldelse

Jeg var inde og se ”World War Z” da den kørte i biografen, og jeg elskede den virkelig! Nu efter at have set den igen, blev jeg kun bekræftet i at det virkelig er en utrolig imponerende og gennemtænkt film. I modsætningen til andre zombiefilm som ’bare’ handler om overlevelse, er der mere fylde i denne. Gerry skal prøve at finde ud af hvor virussen startede og forhåbentlig være i stand til at sætte en stopper for den. Han rejser rundt til flere forskellige lande, i sit forsøg på at regne ud hvordan det hele startede, og han gør sig nogle forurolige opdagelser under vejs.

Zombierne er meget specielle i forhold til andre film (og serier). For det første kan de løbe, hvilket giver en helt anden slags uhygge, men der er flere steder de skilder sig ud. Zombierne ser ikke ud som om de har brug for at spise mennesker, men nemmere har brug for at angribe dem og smitte dem. Når man tænker på serien The Walking Dead er der mange zombier som mangler flere dele af deres krop, og som har store huller efter det angreb der smittede dem. Dette gør ikke filmen ringere, men er bare med til at få den til at skilde sig ud.
Dog er der også mange ens ting ved disse zombier, og dem vi kender andre steder – som for eksembel skal de skal skydes i hovedet for at blive ’dræbt’. 

En ting jeg tænkte på da jeg så filmen var, at de bruger ordet ”Zombie” hvilket jeg faktisk aldrig har hørt i andre film. Typisk når man ser en zombiefilm, virker det ikke som om personerne i filmen nogle sinde har hørt ordet ”zombie” før, og de finder altid på et andet navn for dem. Det at de helt naturligt siger “zombie” i ”World War Z” gør kun filmen mere realistisk i mine øjne, og man får en fornemmelse af, at det kan ske i virkeligheden.

”World War Z” er en utrolig imponerende actionfilm, som virkelig overraskede mig flere steder. Det er en film man vil kunne se igen og igen, fordi den virkelig forstår at holde sit publikum fanget.

 

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.