“World War Z”

World War Z


Titel: ”World War Z”
Genre: Gyser, Action
Sprog: Engelsk
Spilletid: 116 min.
Premiere: 11/7-2013
Skuespillere: Brad Pitt, Mireille Enos, Peter Capaldi
Filmselskab: UIP

DUO stjerner III

 

 

Min første tanke, da filmen var slut og lyset i biografen blev slukket, var “Okay, jeg kommer helt sikkert ikke til at sove i nat…”. Men da min hjerterytme var tilbage til normal igen, var mine tanker mere i retning af “Hvor var det en god film!”.

streg

Resumé

I ”World War Z” er verden ved at blive overtaget af en sygdom, der, når man bliver smittet, giver symptomer, der kun kan beskrives med ét ord – zombie. Hele byers indbyggere bliver bidt og smittet, og verden er i undtagelsestilstand flere steder. Den tidligere FN-observatør Gerry Lane (Brad Pitt) bliver overtalt til at vende tilbage til jobbet og prøve at finde ud af, hvor sygdommen startede, om der er en kur, og hvordan man undgår at blive smittet.
Han forlader sin familie og må rejse fra land til land i sin søgen. Men tiden løber ud, flere og flere bliver smittede, og han har alle odds imod sig.

streg

Anmeldelse

Da jeg så traileren til ”World War Z” første gang, vidste jeg, at den måtte jeg bare se. Jeg elsker zombiefilm, og i det hele taget overnaturlige film, så derfor virkede ”World War Z” som et must at se. Jeg har ikke læst bogen, men jeg havde hørt meget om, hvor god en historie det er, så mine forventninger til filmen var høje. Den levede imidlertid fuldt ud op til dem – og overraskede mig også.

Noget, der allerede slog mig, da jeg så traileren, er, at zombierne kan løbe. Det er ret usædvanligt, jeg har i hvert fald aldrig set en zombie-film, hvor zombiernes hastighed kom meget over et par km i timen. Det gjorde faktisk filmen mere uhyggelig og spændingspræget; det er skræmmende nok, når zombierne kravler af sted, men når de så løber – det er uhyggeligt på en helt anden måde.

Til trods for zombie-aspektet i ”World War Z” er action-delen også en stor del af filmen. Det gør måske, at folk, der er vandt til splatter og blod i en zombiefilm, vil blive lidt skuffede, men til gængæld vil folk, der generelt er mere til actionfilm, vil være mere begejstrede for actionen i ”World War Z”.

”World War Z” adskiller sig også fra andre zombiefilm på en anden ting – handlingen og plottet. I nogle zombiefilm virker det til, at plottet er lidt lige meget, så længe der bare er masser af blod, gys og forskrækkelser. Her lægger ”World War Z” mere vægt på, hvordan plottet er skruet sammen, og at handlingen faktisk også er spændende og sammenhængende. På en måde gjorde det også filmen endnu mere uhyggeligt, fordi man bekymrer sig for personerne i filmen – for eksempel vil Gerrys familie blive smidt ud af deres sikre opholdssted, hvis han slår fejl i sin opgave.

Alt i alt var ”World War Z” en virkelig spændende film. Det er klart en film, man kan se, uanset om man er til action eller zombier – eller bare vil se lidt badass Brad Pitt i aktion.

Se traileren her

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *