“X-men: Dark Phoenix” på Blu-ray

X-men Dark Phoenix

Original titel: X-men: Dark Phoenix
Genre: Action, Science Fiction
Spilletid: 1 time og 54 minutter
Skuespillere: Sophie Turner, James McAvoy og Jennifer Lawrence

Filmselskab: 20th Century Fox
Udgivelsesdato: 24. oktober 2019

 

 


Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret.

Jeg synes desværre, at ’X-men: Dark Phoenix’ blev lidt for vild og ”alien” agtig, og den derfor mistede lidt fokus fra, hvad hele idéen bag mutanterne var.

streg

Resumé

På en farlig redningsmission i rummet bliver Jean Gray ramt af en kosmisk styrke, der gør hende til den stærkeste mutant, der eksisterer. Jean skal både lære at mestre de nye kræfter, samtidig med at hun skal passe på ikke at miste kontrollen. Men da hun bliver konfronteret med sin fortid, truer den hemmelighed som hun ikke har haft viden om før nu, med at hun tilintetgør verden.

streg

Anmeldelse

Jeg er altid lidt bange, når jeg skal se en fortsættelse på et univers, som efterhånden synes at være helt udpumpet for mere handling og historie. Nogle gange kan det ødelægge mere end gavne, fordi hele idégrundlaget for universet kan blive skubbet i baggrunden – og det synes jeg desværre lidt var tilfældet med ’X-men: Dark Phoenix’.

Der kommer nemlig ”aliens” eller væsner fra rummet ind i billedet, og hvor jeg egentlig altid har ment, at ’X-men’ godt kunne have lidt realisme, så forsvandt det ret meget i denne film, fordi den bliver så vild og overdrevet. Dermed ikke sagt, at det ikke er en flot film og at der er smæk på effekter, fordi det er der i den grad, og skuespillerne gør det sindsygt godt i deres roller!

Jeg synes også, at man til dels kan trække tråde til ’X-men’ idégrundlaget, så det er heller ikke fordi, jeg synes de har totalt smadret den, men måske at den tager en ny drejning, som går lidt imod, hvad jeg synes ’X-men’ altid har handlet om. Nemlig mennesker, der har overnaturlige kræfter, og skal prøve at leve i en verden, hvor folk er bange for en, og man ikke selv ved, hvordan man skal styre sine kræfter og den ensomhed, der kan være ved at være anderledes.

Derudover har jeg meget svært ved lige at finde ud af, hvordan hele universet hænger sammen efter at have set ’X-men: Dark Phoenix’. Vi springer nemlig tilbage i tiden, så jeg er lidt usikker på, hvordan den fremtid man oplever i de andre film, hænger sammen med den fortid, vi får serveret i denne film. Derfor tror jeg heller ikke, at det er det sidste vi ser fra ’X-men’ verden, og jeg har tænkt mig at få genset alle filmen de kommende dage, så jeg kan prøve at finde hoved og hale på handlingen. Den her film afholder mig dog bestemt ikke fra, at lægge universet på hylden endnu, og jeg er klar på mere ’X-men’!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *