“Zoes ekko” af Alyson Noël

zoes ekko

Titel: Zoes ekko
Original title: Saving Zoe
Forfatter: Alyson Noël
Oversat af: Tina Sakura Bestle
Sider: 272
Udkom: 05/08-2013
Forlag: Alvilda

DUO stjerner III

 

 

 

“Zoes Ekko” er en utrolig smuk historie, om to søstre hvis forhold stadig kan styrkes selvom den ene af dem er død. Bogen gik lige i hjertet på mig! det er virkelig længde siden en bog har fanget mig så meget.

 

s

Resumé

Det er et år siden Ekkos søster Zoe døde, men Ekko og hendes forældre er stadig fanget i deres egen lille verden fuld af sorg og smerte. Ekko skal til at begynde i High School, og må finde sig i, at blive kendt som ”Pigen der har mistet sin søster”.

En dag kommer Ekko i kontakt med Marc – Zoes kæreste. Han giver Ekko Zoes dagbog, og selvom Ekko i starten ikke er meget for at læse den, ender hun alligevel til sidst med at blive fanget i sin søster verden. Da Ekko læser dagbogen, møder hun en anden side af sin søster, og opdager at deres forhold stadig kan styrkes, på trods af kun en af dem er i live.

s

Anmeldelse

”Zoes Ekko” er en smuk fortælling om to søstre, der er hinandens modsætning, men stadig har et utrolig stærkt forhold. Vi følger Ekko, som lige skal til at begynde i High School, og som for et år siden mistede sin søster Zoe. Ekko lever stadig med følgerne fra det tab – smerten, den knuste familie, og den forfærdelige sladrer, og opmærksomhed fra de andre elever. 
Bogen kommer ind og fortæller hvor forfærdelig og hårdt det er, at miste en man elsker, og samtidig fortæller den om de ting man går i gennem først i teenageårene, og hvor besværlig og forvirrende det hele kan være. Denne bog er helt i gennem genial og smuk på en gang, og selvom den er perfekt til 13-15 årsalderen, vil ældre læsere som mig selv, også få en masse ud af den!

Da Ekko får fadt i sin søsters dagbog, følger vi lidt to tidsperioder på en gang. Vi følger Ekko, som kæmper med livet i High School og de udfordringer hun møder hver dag. Samtidig følger vi Zoes liv gennem dagbogen, og flere gange støder de to historier sammen og binder det sammen til én historie. Dette gjorde bogen unik, da jeg synes det var en fantastisk måde at bygge historien op på.

Ekko er i starten af bogen ikke den helt store og spændende personlighed, men efter hun begynder at læse i sin søsters dagbog, begynder hun at leve sin søsters liv i stedet for sit eget. Dette forandrer Ekko, både på en positiv og negativ måde. Hun gennemgår en forvandling i sit liv, og skal til at tage nogle svære valg, og kontrollere sit liv. Zoes dagbog er en slags øjenåbner for hende, og giver hende ligesom de råd hun har brug for, som hende søster ikke længere er i stand til at give hende mundligt – men samtidig begår Ekko også sine egne fejl, og må som en hver anden teenager tage ved lære af dem.
Hun lærer også, at selv ikke engang hendes søster var perfekt, og at hun ikke selv behøver at være det.

Jeg elsker den følelse man får, når man bliver helt opslugt af en historie, og selvom Ekko i starten var svær at leve sig ind i, bliver hun hurtig en anden og mere voksen person, og bogen opsluger en totalt. Da jeg kun manglede en 3-del af bogen, havde jeg svært ved at lægge den fra mig.

Historien går lige i hjertet på en, for selvom man ved allerede inden man begynder på bogen, at Zoe er død, må jeg alligevel indrømme, at jeg stortudede som et lille barn da Ekko var færdig med dagbogen (og siderne efter) fordi det føltes som om Zoe var død igen. Gennem dagbogen får man som læser også chancen for at lære hende at kende, og til sidst i bogen har man alligevel et desperat håb om at hun ikke dør alligevel, selvom man ved det ikke sker.

Man får også rigtig meget medlidenhed med Ekko, som har mistet det sidste hun havde fra sin søster. Historien er smuk og trist på en gang, og går lige i hjertet på en, og Alyson Noël beviser igen at hun er en talentfuld forfatter. 

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.